Студентські знижки — як заощадити у Польщі завдяки ідентифікаційній картці?

2836
Facebook Twitter
Студентські знижки — як заощадити у Польщі завдяки ідентифікаційній картці?

Студентський квиток — ця картка не тільки показує статус студента одного з університетів РП, а й відкриває його власнику безліч можливостей, в тому числі економії. Перевірте, де і скільки Ви можете зберегти?

Студентський квиток (ідентифікатор, легітимація) — ця картка не тільки показує статус студента одного з університетів Республіки Польща, а й відкриває його власнику безліч можливостей, у тому числі економії. Перевірте, де та скільки Ви можете зберегти, показавши цей документ! Іноді навчання — це не тільки заняття, але й період насолоди життям та молодістю у поєднанні з необхідністю швидко навчитися відповідальності. Однак можливості для студентів обмежені через невеликий бюджет, тому знижки у місцях, найбільш часто відвідуваних учнями освітніх структур, дуже поширені.

На чому можуть заощадити студенти університетів РП завдяки чинному ідентифікатору?

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу молодих людей на те, що карта студента видається обраним навчальним закладом на початку навчання, але дійсна вона лише перший семестр. Далі, щоб її статус не був змінений, потрібно успішно скласти сесію. Після цього вона знову буде дійсна на наступне навчальне півріччя, в іншому випадку, студент не зможе скористатися її перевагами. Говорячи про знижки зі студентською легітимацією, їх можна отримати у наступних напрямках:

Для власників чинного студентського идентифікатора, одноразовий квиток на поїзд коштує на 51% дешевше, водночас як щомісячний квиток означає скорочення витрат на 49% у порівнянні зі звичайною ціною — однакова величина знижки для обох типів квитків застосовується до поїздок на автобусі. Якщо Ви переміщується містом, можливість заощадити — це місячний квиток на громадський транспорт, який вигідний тим, що з картою обходиться вдвічі дешевше.

  • Харчування. Ресторани, особливо ті, які пропонують їжу на вагу, дозволяють студентам придбати вечерю зі знижкою, близько 20%. Варто стежити за різними тимчасовими промоушенами та питати у закладах громадського харчування, чи є у них такі поступки, у ситуації, коли це не вказано на вході. Є шанс дешево та смачно поїсти в університетських їдальнях, які пропонують великий вибір страв, не тільки фаст-фуд, за вигідними цінами.
  • Розваги. Коли студенти повертаються з канікул, міста знову оживають. Це видно практично у всіх місцях, де є широко відомі розваги — клуби, кінотеатри, театри та боулінг, які пропонують привабливі ціни для студентів, знижку у 10-20%. Клуби часто організовують студентські заходи, де можливий безкоштовний вхід або значна знижка на пиво та інші напої. Студентські акції можна знайти у басейнах та спортивних залах, які пропонують учням ВНЗ привабливе зниження ціни на абонементи.
  • Студентське страхування. Якщо Ви маєте намір брати участь у програмі Erasmus або виїхати за кордон, слід подумати про страхування, яке дозволить отримати безліч додаткових переваг. Ця опція надається Європейською студентською молодіжною картою Euro26, яка надає великі знижки на транспортні квитки та нижчу ціни у магазинах та ресторанах.

Підсумовуючи, зауважимо, що містом варто переміщатися з посвідченням особи. Якщо Ви студент, пам'ятайте, що з точки зору знижок Ви належите до однієї з найпопулярніших груп у Польщі. Тому майте це на увазі, коли йдете до ресторану на вечерю, до паба з пивом, до кінотеатру або їдете на вікенд до сусіднього міста. Однак, бути студентом недостатньо — документ повинен бути дійсним, яким він стає після успішного складання сесії. Маючи активну студентську легітимацію у гаманці, Ви зможете дозволити собі більше.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини