Основні визначні пам'ятки Катовіце. Що ховається від очей туристів?

14042
Facebook Twitter
Основні визначні пам'ятки Катовіце. Що ховається від очей туристів?

Інтерес до статті буде не тільки від іноземців, які планують відвідати цей град, а й від тих, хто просто збирає цікаві факти про європейські міста.

Республіка Польща — дуже колоритна країна, багато українців побували в ній, проїздом, на екскурсії, отримуючи європейський диплом у вищому навчальному закладі, підробляючи або за довгостроковим контрактом. Ось що пригнічує, з такої великої кількості польських міст, в основному, іноземцям відомі Варшава, Краків, Вроцлав та Познань. Але, багато інших, з не менш вражаючою історією, пам'ятками культури та архітектури, наприклад, Катовіце (Katowice). Рахуючись досить молодим містом, його сучасна територія, за фактом, населялась вже з чотирнадцятого століття. Інтерес до статті буде не тільки від іноземців, які планують відвідати цей град, а й від тих, хто просто збирає цікаві факти про європейські міста, оскільки, крім розповіді про визначні пам'ятки Катовіце, ми розповімо, про те, що приховано від очей великих туристичних груп.

Чудові місця та пам'ятники Катовіце

Бувши столицею верхньої Силезії, місто має аеропорт, що позитивно позначається на розвитку бізнесу та підприємництва, у різних напрямках. Приїжджаючи сюди на день або на місяць, відвідувач знайде ті пам'ятки, які повністю його зможуть зацікавити, задовольнити допитливість, а іноді й перевернути світогляд. Вперше прилетівши/приїхавши, варто почати огляд, дотримуючись стандартної туристичної стежки, яка призведе до Силезького музею. Він почав функціонувати в передвоєнний час та до сих пір несе в собі безліч збережених важливих експонатів. Був побудований новий корпус (1939), але він не відкрився, частина експонатів була викрадена або знищена в період війни, але, все ж, був реставрований та можна милуватися не тільки внутрішніми достоїнствами, але й зовнішніми витонченими фасадами.

Явні прикраси міста та приховані факти

Не тільки те, що можна побачити або сфотографувати в іноземному місті, може нести цінність. Всі вважають, що Польща — досить єдинородна країна, із загальною культурою, мовою та традиціями. Водночас, мало хто знає, але те, що, приєднана під час другої світової війни частина Силезії, яка має назву Шльонськ є специфічним районом. Йдеться й про Катовіце, жителі якого не тільки говорять на своєрідному діалекті, а й мають особисту думку з приводу Польщі та її інших міст. Тому, прогулюючись цим вигадливим містом, прислухайтеся до того, як говорять люди, та що вони говорять. Водночас, фахівці UP-STUDY рекомендують відвідати:

1. Маріацький костел, який своїм загостреним шпилем спрямований до небес. Над внутрішнім оздобленням працювало багато іменитих художників та скульпторів, тому, його варто відвідати неодмінно.2. Парашутну вишку, єдину збережену в усій Польщі. До того ж, вона досить висока — 35 метрів та розташувалася в парку імені Костюшка.3. Вулиця Адама Міцкевича, з нею пов'язані події війни. На перетині цієї вулиці та вул. Петра Скарга була зведена синагога, яку німці спалили в 1939 році.4. Силезький театр — один з найбільших в Силезії, він розташувався на Ринковій площі та будувався як «Німецький театр», тому не тільки пройшов війну, але й пережив в її часи свій світанок.

Підсумовуючи, варто замінити, що, завдяки наявності аеропорту, українці та інші іноземці можуть відвідати Катовіце в будь-яку пору року, за будь-яких обставин. Катовіце — важливе для поляків місто, зі своєю історією, традиціями та особливим діалектом.

Приїжджаючи сюди, можна багато чого довідатися не тільки про Польщу, а й цікавих фактів про інші країни, історичні баталії та речі, які змінюють світосприйняття та розширюють кругозір.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини