Оренда квартири або кімнати? Ось що потрібно знати

8957
Facebook Twitter
Оренда квартири або кімнати? Ось що потрібно знати

Як дивитися, на що звернути увагу та що розглянути у деталях? Чому контракт такий важливий? На ці та інші важливі питання щодо оренди житлової площі у Польщі ми відповімо у статті.

Багато студентів приїжджають з околиць міста, з абсолютно різних частин країни або навіть інших держав у великі міста Республіки Польща для придбання потрібної кваліфікації. З огляду на те, що щорічно кількість міжнародних студентів у польських університетах зростає, природно, місць як у приватних, так і у державних гуртожитках не вистачає на всіх охочих. Переважна більшість не може дозволити собі купити квартиру, тому вони вирішують орендувати житло. Оренда квартири та кімнати регулюється аналогічними законами. Як дивитися, на що звернути увагу та що розглянути у деталях? Чому контракт такий важливий? На ці та інші важливі питання щодо оренди житлової площі у Польщі ми відповімо у статті.

Я студент, шукаю квартиру або кімнату в оренду у Польщі. Які дії вчинити?

По-перше, оцінка витрат. Подумайте, скільки Ви можете витратити на оренду, чи будете платити за це самостійно, або можна розраховувати на допомогу батьків. Встановіть верхній грошовий ліміт вже з урахуванням комунальних платежів. Кращий час для пошуку доступних цін та хороших умов — кінець травня/початок червня. Студенти залишають свої приміщення, коли вони закінчують навчання, багато хто з них повертаються додому на відпочинок. Це шанс знайти хорошу, затишну квартиру/кімнату відповідно до усіх стандартів та за адекватною, а не завищеною ціною. Найгірший період оренди — вересень.

По-друге, місце розташування. Квартири, розташовані ближче до центру або університету, завжди будуть дорожче — майте це на увазі. Подумайте, скільки часу Ви можете витратити на поїздку до ВНЗ.

Іноді варто відмовитися від 5-хвилинного коротшого маршруту на користь дешевого житла.

По-третє, стандарт. Не дозволяйте собі підсунути неохайну та незавершену квартиру за непомірну суму. Квартира або кімната під оренду, повинна відповідати певним стандартам: ніхто не хоче жити у кімнаті, часів Герека або готувати на кухні, де пил та бруд вже ведуть своє життя.

На що потрібно звернути увагу?

Приділіть увагу деталям, чи працює вимикач освітлення, закриваються вікна, чи немає ніде течі, чи немає цвілі або грибка, в якому стані основні пристрої, такі як пральна машина, холодильник та т.д. Насправді, чи знаходиться квартира «у функціональному стані»? Власники можуть переконатися, що все у порядку, та раптом з'ясувалося, що попередні орендарі зіпсували пральну машину. У такому випадку, Вас зможе вберегти від подібних ситуацій акт прийняття-передачі.

Говорячи про заставу (Кауція), є деякі власники, які не беруть подібний платіж. Завжди, особливо якщо Ви знімаєте кімнату та ділите квартиру з іншими людьми, внесіть депозит. Депозит повертається, якщо після закінчення терміну оренди, все майно у порядку. Варто поцікавитися, хто живе за стіною. Сусіди є важливим аспектом, який слід брати до уваги при прийнятті рішення про оренду.

Договір — найголовніше при оренді

Ніколи не погоджуйтеся жити без контракту. Контракт є юридичним документом, який вбереже, серед іншого, проти незаконного виселення з квартири без причини. Це також доказ того, що, наприклад, Ви заплатили депозит, у Вас є дата платежу та період повідомлення. Це гарантія як для Вас, так і для власника у разі можливого збитку або скарг. Також, цей документ визначає чітко, хто та за що повинен платити, та в якому обсязі.

Отже, варто підкреслити, що не має значення, орендуєте Ви квартиру або тільки кімнату, до викладених нюансів варто придивитися. Нагадаємо, що абітурієнти, котрі вступають з UP-STUDY, можуть розраховувати на безкоштовний підбір житла. У всьому іншому, закінчивши з розв'язанням питання з житлом, Вас чекає прекрасне навчання в індустріально розвинутій країні, після закінчення якого, стрімка кар'єра не змусить себе чекати.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини