Вартість оренди кімнати в Польщі. Порівнюємо рівень цін по містах Польщі

6686
Facebook Twitter
Вартість оренди кімнати в Польщі. Порівнюємо рівень цін по містах Польщі

Дана стаття буде корисна тим, хто хоче орендувати окрему кімнату в РП або тим, хто цікавиться ціновою політикою орендного житла в різних містах Польщі.

Основним питанням, яким задаються іноземні студенти, після вступу в польські вищі навчальні заклади, є проживання в Республіці Польща. Здебільшого, студенти вважають за краще винаймати кімнати в університетських гуртожитках. Але найчастіше, кількість місць в них — обмежена, тому, попит на оренду житла, в період вересня-жовтня та березня-квітня, зростає вдвічі. Подбати про житло в Польщі, на час навчання, необхідно заздалегідь. Отже, дана стаття буде корисна тим, хто хоче орендувати окрему кімнату в РП або тим, хто цікавиться ціновою політикою орендного житла в різних містах Польщі.

Особливості та вартість польського житла

Оскільки, на сьогодні, польський ринок нерухомості, а саме, напрямок оренда квартир/кімнат, почав розвиватися активно, то знайти потрібне комфортне житло — не складе труднощів. Однак, оренда квартири/кімнат, як і в Україні, обійдеться досить дорого. Тому, більшість приїжджих воліють винаймати житло не поодинці, а по кілька людей. Варто зауважити, що хоч ціни на польське житло схожі з українськими, але рівень умов проживання на порядок вище. Наявність побутової та електронної техніки, меблів, гарного ремонту, вільного доступу до інтернету — зробить комфортним проживання іноземних студентів, під час навчання. Найдорожче житло, як і в інших державах, буде в столиці та великих містах, крім того, на ціну впливає район, наявність ремонту, метраж. Таким чином, ціна на знімну кімнату у Варшаві, Кракові, Вроцлаві варіюється від 500 до 1000 злотих в залежності від місця розташування. Вартість звичайної кімнати розміром 10-15 кв. метрів в Познані, Лодзі, Любліні, Білостоці становитиме приблизно 400-600 злотих.

Оренда польського житла з UP-STUDY

Існують кілька популярних способів оренди кімнати в Польщі на час навчання — це самостійно, з посередником, та зі спеціалізованою компанією, яка надає допомогу при вступі українських студентів до університетів Польщі. Для самостійного пошуку житла, Вам необхідно буде промоніторити відомі інтернет-сайти з польської нерухомості, вибираючи розділ pokoje do wynajęcia. Варіант оренди житла з допомогою посередника (агента з нерухомості) є досить дорогим. Тому, що послуги агента становитимуть 100% від вартості одного місяця орендованої кімнати. Також, варто звернути увагу на третій варіант оренди кімнати, який має великий попит у українських абітурієнтів.

Студенти, що вступають з компанією UP-STUDY, будуть забезпечені комфортним житлом, а також, матимуть такі переваги при оренді кімнати для проживання:— компанія пропонує вартість оренди кімнат за цінами не вище, ніж в гуртожитку. На даний момент, вартість кімнати на 2-3 людини, яку пропонує ВНЗ, становить від 300 до 800 злотих в залежності від міста. Рівень умов проживання в житлі, яке надає UP-STUDY, на порядок вище від університетських гуртожитків, в яких знаходиться тільки один санвузол на поверсі та загальна кухня на 10 кімнат;— UP-STUDY дає гарантію надійності орендного договору, тому що співпрацює тільки з офіційними ріелторами, які платять податки. Тому, у студентів не виникнуть проблеми з житлом, під час навчання;— гарантована стабільна плата за кімнату на весь період дії договору. Власник житла не може підняти ціну на кімнату з яких-небудь причин;— наша компанія надає фотографії квартири, тому, студенти можуть побачити місце проживання ще в Україні;— підбір житла відбувається безкоштовно. Немає потреби платити комісію, розміром в 50-100% від вартості кімнати, за пошук житла польському агенту з нерухомості.Також, необхідно відзначити, що в ціни на квартири/кімнати, які вказані на сайтах, не входить оплата за комунальні послуги. Відповідно, газ/світло оплачується щомісяця, а ось вода — один раз на рік або по закінченню орендного терміну.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновки, що вартість оренди кімнати в Польщі на однаковому рівні з українськими цінами на житло. Залежить вона від міста, розташування/району, ремонту, квадратури та наявності інших зручностей для проживання. Найпопулярніші міста по оренді житла серед студентів — це Вроцлав, Варшава, Познань, Щецин, Лодзь.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини