Етапи підготовки абітурієнтів з України для вступу до університетів Польщі

1570
Facebook Twitter
Етапи підготовки абітурієнтів з України для вступу до університетів Польщі

Фахівці UP-STUDY підготували для Вас перелік етапів, які потрібно пройти кожному кандидату на придбання кваліфікації у Польщі.

Вже ні для кого не є секретом той факт, що вчитися в університетах Республіки Польща можна не тільки за дешево, але й практично безкоштовно. Дивлячись на майбутні перспективи, наші співвітчизники, які планують отримати якісний європейський диплом, придивляються більш детально до польських освітніх структур, вибираючи відповідну саме для себе, а також намагаються завчасно визначитися з мовою навчання та спеціальністю. Варто особливо підкреслити, що процес вступу українських абітурієнтів до закладів освіти Польщі не є складним, але вимагає уважності, підготовки та, без сумніву, додатку належної кількості зусиль. Оскільки завжди краще розуміти, як влаштований процес зарахування, та що має бути зроблено до моменту початку навчання, фахівці UP-STUDY підготували для Вас перелік етапів, які потрібно пройти кожному кандидату на придбання кваліфікації у Польщі.

Головні етапи підготовки українських абітурієнтів польських університетів

Перше, що необхідно вирішити — що вступати: самостійно або з допомогою кваліфікованих посередників. Зауважимо, що, віддаючи перевагу посередницьким послугам, які надає наша компанія, Ви не тільки можете бути впевненими у стовідсотковому вступі до обраної структури освіти, а й також отримаєте допомогу при відкритті необхідної національної візи категорії D, та у пошуку житла. Ще плюсами вступу з UP-STUDY є можливість отримання ексклюзивної знижки на оплату навчального року та підтримка студентів протягом трьох років навчання у Польщі. При самостійному вступі варто дотримуватися наступних етапів:

1. Визначитися з містом, університетом, спеціальністю, формою та мовою навчання.

2. Зв'язатися з вибраною структурою та уточнити всі тонкощі вступного процесу. Також подібну інформацію можна знайти на офіційному сайті університету.

3. Якщо обраний державний ВНЗ, зрозуміти, на якій підставі вступати: як іноземний громадянин за загальними правилами або як іноземець з правами, котрі прирівнюють Вас до резидентів країни.

4. Отримати більш детальну інформацію з приводу вступних іспитів, а також щодо вимог знань польської/англійської мов. Іспити необхідно складати у державних ВНЗ, претендуючи на бюджетне відділення, а також до медичних установ та деяких інших вузькопрофільних структур.

5. Знайти відповідні мовні курси та вдосконалюватися до необхідного рівня, за підсумком — отримати сертифікат про набутий рівень.

6. Подати документи, які вже є у наявності та чекати відповіді.

7. Отримавши засвідчення від обраного університету, відразу починати процес відкриття довгострокової візи.

8. Після збору всього пакета необхідних документів, передати їх особисто до ВНЗ та готуватися до відправлення на навчання.

Звичайно, якщо у Вас є попередній досвід у таких справах, цей перелік стане для Вас простим та зрозумілим. Але, для тих, хто раніше не стикалися зі збором та обробкою документів підкреслимо, що на кожному етапі є свої особливості, які можуть ввести у ступор, затягнути процес, та, як наслідок, не дозволять зробити все завчасно.

Це стосується візи, оренди житла, перекладу документів, та, навіть проходження співбесіди.

Отже, процес вступу до одного з польських ВНЗ не є складним, але вимагає часу, уваги до деталей та грамотного підходу. Навіть той факт, що можна вступати без урахування результатів зовнішнього національного оцінювання не гарантує зарахування. Є багато нюансів, та, якщо Ви не сильно компетентні у них, краще звернутися за кваліфікованою допомогою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини