Новий рік на роботі. Хто у Польщі працює у переддень Нового року?

765
Facebook Twitter
Новий рік на роботі. Хто у Польщі працює у переддень Нового року?

Що написано у Трудовому кодексі Польщі щодо роботи у новорічний день та ніч? Фахівці в яких напрямках, замість святкування, створюють атмосферу або надають послуги для інших людей. Обговоримо питання у статті.

Чи всі люди відпочивають у період зимових свят? Звичайно, ні. Для багатьох фахівців, а також молодих людей, охочих добре заробити у різдвяний та новорічний час, це активний робочий період. Що написано у Трудовому кодексі Польщі щодо роботи у новорічний день та ніч? Фахівці в яких напрямках, замість святкування, створюють атмосферу або надають послуги для інших людей. Обговоримо питання у статті.

Робота у переддень Нового року та Трудовий кодекс РП

У законі від 18 січня 1951 року РП про неробочі дні список цих днів починається з 1 січня — Нового року, а остання дата у хронологічному резюме — 26 грудня, другий день Різдва. Таким чином, напередодні Нового року, новорічна ніч, яка припадає на 31 грудня, не підпадає під дію Закону. Це нормальний робочий день. Лише наступного дня — вихідний. Однак є винятки, які можуть бути виконані, попри передбачене законом звільнення. Згідно з ст. 151 9 §2: «для роботи у неділю та святкові дні, у випадках, зазначених у ст. 151. 10, робота, виконана між 6:00 ранку цього дня та 6:00 ранку наступного дня, вважається нормою, якщо для конкретного роботодавця не встановлено іншого часу».

Найпоширеніші пропозиції про роботу напередодні Нового року

Того часу, коли більшість готуються до новорічного вечора або балу, планують поїздку, щоб зустріти Новий рік у чужій країні, інша група людей переживає один з найнапруженіших періодів роботи. Часто роботодавці наймають додатковий персонал для роботи з числом клієнтів, котре зросло.

Фахівці UP-STUDY виділили групу професій, які найбільш затребувані у переддень Нового року:

  • офіціант — це дійсно необхідно для проведення новорічних вечірок, заходів для великої кількості гостей, починаючи з пізнього вечора та закінчуючи вранці. Знайти тимчасових співробітників — велика проблема у галузі, водночас також часто це краще оплачується, ніж робота у звичайні дні;
  • хостес — може бути залучена для більш офіційних та медійних заходів;
  • няня — багато батьків, які бажають відвідати вечірку або інший захід, шукають відповідальних опікунів на цей період, котрі будуть піклуватися про дітей Як правило, вони готові платити завищені ставки;
  • реєстратор у готелі — у день, що передує Новому рокові, список заїздів напевно збільшиться тому особливо у виняткових, мальовничих місцях, реєстраторам буде необхідно працювати не покладаючи рук, це також стосується всіх служб подібних будівель;
  • драйвери — кожен новорічний захід вимагає адекватних умов, звідси великий попит на таксистів та «тверезих водіїв» у цей період;
  • DJ — якщо Ви займаєтеся музикою, Ви неодмінно зустрінете безліч пропозицій про роботу на Новий рік;
  • бариста — у найвеселішу ніч року фахівці з варіння кави будуть корисні, додаючи енергії до ранку;
  • пілот авіакомпанії — багато авіакомпаній пропонують польоти у переддень Нового року, короткі поїздки до цікавих міст стають все більш модними;
  • стюардеса, стюард — разом з пілотом вони дбають про пасажирів, які вирішили провести Новий рік за кордоном;

Підсумовуючи, варто зауважити, що гастрономія, ресторани, готелі, заходи на свіжому повітрі — ось де в останню ніч року збирається натовп. Робота у новорічну ніч у таких місцях майже напевно знайдеться. Але, крім людей, які бажають добре заробити, є ті категорії фахівців, які зобов'язані бути на посаді. Серед них: медичні рятувальники, медсестри, лікарі, пожежники та інші представники рятувальних професій. Щоб не було про що шкодувати, а також не псувати свято собі та людям, постарайтеся тримати себе під контролем, тоді зустріч Нового року стане черговою приємною подією.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини