Робота та навчання на заочному відділенні. Як підібрати вид діяльності?

1931
Facebook Twitter
Робота та навчання на заочному відділенні. Як підібрати вид діяльності?

Що потрібно зробити, щоб почати працювати відповідно до освіти у майбутньому? Або як знайти оплачувану роботу, яка сумісна з областю навчання та дозволяє утримувати себе? Ці питання ми розкриємо у статті.

Заочні або вечірні заняття в основному фінансуються студентами. Тому вони повинні шукати оптимальний варіант під час навчання. Що потрібно зробити, щоб почати працювати відповідно до освіти у майбутньому? Або як знайти оплачувану роботу, яка сумісна з областю навчання та дозволяє утримувати себе? Ці питання ми розкриємо у статті.

Як знайти роботу під час навчання?

Це справжній виклик для кожного студента. У разі заочних учнів навряд чи хтось може дозволити собі стажування, оскільки воно не високо оплачується або проходить на безоплатній основі. Крім того, як шукати оплачуване стажування, коли дійсно немає не тільки досвіду, але й потрібного обсягу знань в обраній професії?

Початок завжди складний. Однак все залежить від рішучості та від того, яку роботу комфортніше виконувати. Перш за все, перевагою у пошуку та діяльності буде контакт з людьми. Чи подобається вона та як кандидат справляється у спілкуванні. Свідомо чи ні, студенти польських ВНЗ вибирають діяльність, в якій доводиться використовувати навички міжособистісного спілкування. Хоча, можливо, це буде заняття без частих міжособистісних контактів. Починаючи пошук оголошень, краще та ефективніше звузити поле. Це означає що потрібно остерігатися пошуку «будь-якої роботи». Всупереч думці більшості молодих фахівців, ринок послідовно збільшує кількість пропозицій роботи. Тому доречно звузити вибір до одного роду діяльності.

До речі, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що досягти практичних навичок, які знадобляться для роботи за майбутньою професією, можна навіть вибираючи зайнятість, яка не відповідає їй. Будь-яка робота може стати цінним досвідом, якщо вона виконується з віддачею та ентузіазмом. Якщо тренувати наполегливість у досягненні мети та працьовитість, ці навички будуть корисні при побудові кар'єри у будь-якому напрямку, а також у життя. Щоб знайти першу роботу, перебуваючи на заочному навчанні, найважливіше — довести підприємцю, що у Вас є схильність зайняти конкретну позицію. Як ні парадоксально, інша професія може довести старанність, творчий підхід, постійне вдосконалення та здатність працювати з людьми.

Чи можна працювати за кордоном, навчаючись на заочному у Польщі?

Навчання у нестаціонарному режимі у Польщі може проходити у вечірній, заочній або дистанційній формі. У першому випадку заняття проходять будніми днями, після обіду. У другому — двічі на місяць, в основному у вихідні дні. У разі придбання освіти за допомогою електронного навчання в одному з польських університетів варто пам'ятати, що тільки 60% академічного часу виділяється на самостійне освоєння матеріалу, та й то, цей нюанс у зв'язку з прийняттям «Конституції для науки» може змінитися. Виходячи з викладеного вище випливає, що поїздка з метою роботи за кордон під час придбання кваліфікації у режимі неповного дня можлива тільки у період відпустки. Літні канікули в іншій державі та підробіток допоможуть поліпшити бюджет та зібрати суму як мінімум за перші місяці навчання.

Сильні сторони студентів, які суміщають роботу та навчання — це вміле планування вільного, навчального та робочого часу. Яким чином розподілити обов'язки та відпочинок, кожен вирішує з урахуванням індивідуальних обставин.

Можна зосередитися на ретельному навчанні, а також на отриманні практичного досвіду, який не завжди йде рука об руку з теорією, придбаною у ВНЗ. Не варто мучитися амбітною роботою у перший рік — це пропозиція для людей, які дійсно можуть поєднати подвійно важку роботу як в університеті, так і на місці заробітку грошей. Якщо Ви вчитеся у режимі 3 + 2 (ступінь бакалавра + додатковий ступінь магістра), можна легко відкласти серйозніші наміри на другий курс. Варто розділити професійний план за наступними критеріями:

  • необхідні навички (знання теми);
  • практика;
  • досвід роботи відповідно до галузі навчання.

Отже, найкращою роботою для студента заочника буде та, яка пов'язана з професією. Проте, будь-яка діяльність, що дозволяє задовольнити матеріальний аспект та отримати додаткові компетенції буде до речі при побудові кар'єри. Головне — діяльність, за яку Ви беретеся, потрібно виконувати з віддачею, тоді можна буде досягти успіху у всіх намічених починаннях.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини