Нереально красиві місця Лодзі. Де варто зачекінитись?

13664
Facebook Twitter
Нереально красиві місця Лодзі. Де варто зачекінитись?

Стаття призначена для прочитання всіх любителів подорожей, оскільки, ми розповімо, які визначні місця відвідати, перебуваючи в Лодзі та місця, де полюбляє чекінитись молодь.

У Республіці Польща кілька великих промислових міст, але самим гармонійним, насиченим та вражаючим є Лодзь (Łódź). Існує думка, що в пром.містах туристам нічого дивитися, але Лодзі це не стосується. Крім того, що його давно уподобали туристи з різних куточків не тільки Європи, а й світу, імениті режисери воліють на його вулицях знімати сцени до історичних фільмів. Як славний град, Lodz існує майже 600 років. Має багато красивих костелів, соборів, музеїв, а також, знамениті та абсолютно особливі вулиці. Столиця Лодзинського Воєводства, він в різні епохи пережив свої злети та падіння. Стаття призначена для прочитання всіх любителів подорожей, оскільки, ми розповімо, які визначні місця відвідати, перебуваючи в Лодзі та місця, де полюбляє чекінитись молодь.

Що можна побачити та де відзначитись, відвідуючи град з символом човна?

Почати знайомство варто саме зі знаменитої вулиці — Петрковської. Сміливо можна її назвати вітриною міста, через те, що тут зосереджені брендові магазини, державні установи, банківські структури, центральні офіси компаній у перемішку з кафетеріями та салонами. Зараз, на ній можна побачити колишні резиденції промислових магнатів Лодзі, Велику Галерею та Польське авеню зірок. Неодмінно приділіть особливу увагу Георгіївському Собору С. Костка. Цей храм в неоготичному стилі, який створює враження ширяючої споруди, зведеної за подобою Ульмського лютеранського собору. Хороша акустика робить його надзвичайно органічним та приносить заспокоєння. Обов'язково варто зробити check-in на Площі Свободи. Крім її особистих красот, тут, також, розташовані дві важливих будівлі: міська Ратуша та Церква П'ятидесятниці.

Пам'ятки з незвичайними архітектурними рішеннями

Відвідуючи собори та музеї завжди є можливість збагатитися духовно, отримати привід для роздумів, розширити кругозір та просто дізнатися нову інформацію для загального розвитку. Саме для таких цілей варто відвідати наступні цікаві місця:— Олександро-Невський собор. Православний собор з 130-ти річною історією. Не постраждав за часів великої вітчизняної війни та вже в 48 році отримав статус кафедрального собору єпархії Познані та Лодзі;— Музей кінематографії. У Республіці Польща — це єдиний музей такого роду, який оповідає про історію польського кінематографа. Будівля XIX століття, в якій розташований музей, належала колись промисловому магнату Шейблеру з Німеччини;— Кафедральний собор Святого Станіслава Костки. Базиліка є центром релігійного життя міста, та має високу основну вежу в 100 метрів;

— Музей дерев`яної архітектури просто неба. Цей музей є частиною музею текстилю. Він має унікальні експонати зодчества та знаходиться під опікою основного музею;— Костел Святої Дороти. В процесі приєднання до міста прилеглих території, Лодзь приєднала до своїх кордонів невелике селище Мілешкі. В такому випадку, цей костел став найдавнішою будовою в місті;— Музей сучасного мистецтва. Це один з найстаріших музеїв такого роду в світі. Приблизно у тридцяті роки XX століття, коли група, в яку об'єдналися радикальні художники почала збирати однодумців, почалася історія цього культурного надбання.

Підбиваючи підсумки, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що, приїжджаючи у Лодзь, можна провести час не тільки з користю для бізнесу, навчання або іншої справи, а й значно розширити кругозір. Цікаво, що більш ніж половина сцен зі знаменитого фільму-драми «Список Шиндлера» були зняті на його вулицях. Також, в різні пори року, в місті проходить багато фестивалів, концертів та інших подій, які приваблюють сотні тисяч туристів та об'єднують людей різних національностей, для міцної дружби та ділових відносин.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини