«Печворк Лодзь» — архітектурний конкурс для студентів!

6833
Facebook Twitter
«Печворк Лодзь» — архітектурний конкурс для студентів!

Як буде виглядати Лодзь майбутнього? Який простір потрібно його мешканцям? Де та як вони зможуть відпочити та провести час? На всі ці питання Ви знайдете відповіді у нашому огляді.

Як буде виглядати Лодзь майбутнього? Який простір потрібно його мешканцям? Де та як вони зможуть відпочити та провести час? «Echo Investment» оголосила конкурс архітектурно-містобудівного проєктування для студентів архітектурно-містобудівного факультету під назвою «Patchwork Łódź».

Конкурсне завдання та нагороди

Завдання полягає у тому, щоб розробити концепцію дизайну громадського простору у приміщеннях колишньої текстильної фабрики Кароля Шейблера, що охоплює південну частину жвавого столичного району у Лодзі. Конкурс проводиться під почесним патронатом мера міста Лодзь, архітектора Вільям Дж. Себринга, партнера відомої амстердамської студії STIR Architecture.

Нагородами конкурсу є стажування у кращих архітектурних бюро: STIR Architecture (Амстердам) та Medusa Group (Варшава/Битом), а також 4-денна поїздка до Амстердама та Утрехту.

Актуальна інформація про «Печворк Лодзь»

Мета конкурсу полягає у тому, щоб учасники розробили міську та архітектурну концепцію для південної частини столичної зони у Лодзі.

Беруться до уваги, перш за все, громадські місця на території колишнього текстильного комбінату Кароля Шейблера, де Echo Investment приступила до будівництва багатофункціональної інвестиції Fuzja. Проєкт складатиметься з чотирьох житлових будинків з більш ніж 600 квартирами, а також офісів загальною площею близько 40 тисяч. кв. В історичних будівлях будуть місця для обслуговування, магазини та ресторани — всього близько 15 000 кв. Передбачається створення нових міських площ, загальних та зелених зон, які займуть майже 4 га. Жителі та користувачі Fusion зможуть скористатися численними зручностями, включаючи послуги спільного використання автомобілів, велосипедні доріжки, станції обслуговування велосипедів, пункти збирання посилок та електричні зарядні пристрої.

Друга частина колишньої фабричної імперії Кароля Шейблера буде змінена. Księły Młyn, так само як колись був містом у місті, збереже свою різноманітність сьогодні. Офіси, магазини, ресторани, Академічний дизайн-центр, сервісні точки та готельні номери вже будуються поряд з квартирами. Тут зберігаються індустріальний дух місця та багатофункціональність, а це значить, що кожен може використовувати цей простір. Інвестори не закривають свої проєкти, а відкривають їх для навколишнього середовища, щоб вони стали невіддільною частиною міста. У рамках інвестицій у розвиток, створюються якісні громадські простори. Ще приємніше, що студентів запрошують створювати їх. Співпраця між бізнесом та наукою неодноразово приносила цікаві результати, та є впевненість у тому, що для цього проєкту вона буде такою ж.

Анна Маларчик-Арчідіаконо, директор проєкту Fuzja підкреслює, що інвестори та інші учасники бажають, щоб фрагмент Лодзі, в якому створюється Fusion, був доброзичливим та повним життя. Для початку, квартал пост-фабрики, недоступний досі, буде перетворений у відкритий, публічний простір, що сприяє соціальній взаємодії. Запрошуються нові користувачі на цегляні склади та виробничі будівлі: офісні працівники, гості готелю, жителі, а також гурмани та любителі їжі, доброї кави або зустрічей з друзями.

Які правила потрібно враховувати учасникам змагань?

Учасниками конкурсу можуть бути тільки студенти університетів або факультетів архітектури, містобудування чи територіального планування. Вони можуть змагатися індивідуально або у складі двох осіб. Заявки на участь у конкурсі приймаються до 15 листопада 2019 років через сайт https://fuzja-echo.pl/patchwork/. Конкурсні роботи повинні бути представлені до кінця лютого 2020 року. Результати змагання будуть оголошені протягом деякого часу після закриття прийняття робіт конкурсантів, а призи та відзнаки будуть вручені 31 березня 2020 року.

Інвестор у співпраці з відомими архітектурними студіями підготував привабливі призи, у тому числі: поїздку до Амстердама для місячного навчання у студії STIR Architecture, а також місячне навчання в архітектурній студії Medusa Group у місці на вибір (Варшава або Битом). При цьому організатор покриває витрати на проживання. Крім того, для всіх, чиї проєкти будуть відзначені журі, запланована чотириденна поїздка до Амстердама та Утрехту у поєднанні з відвідуванням обох міст. Їх буде супроводжувати архітектор з офісу STIR Architecture, який покаже останні проєкти своєї студії.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини