Національна віза. Польща

9069
Facebook Twitter
Національна віза. Польща

Дана стаття буде корисна для всіх категорій українських громадян, оскільки розглядає деталі та тонкощі оформлення польської національної візи, в залежності від різних підстав.

Національна польська віза категорії D відкривається громадянами України тоді, коли вони планують довгострокове перебування на території Республіки Польща, з метою навчання, роботи, або проживання. На відміну від інших візових дозволів, вона діє терміном від 90 днів, до одного року. По закінченню зазначеного терміну, необхідно, або продовжити цей документ (якщо є вагомі підстави), або оформити інший документ, з більш тривалим терміном. Документи на оформлення візи D потрібно подавати особисто, до відповідних компетентних органів. При потребі перетину кордону з Польщею на невеликий термін, можна скористатися умовами безвізового режиму, в інших випадках — цей дозвіл є обов'язковим. Дана стаття буде корисна для всіх категорій українських громадян, оскільки розглядає деталі та тонкощі оформлення польської національної візи, в залежності від різних підстав.

Що може виступати підставою для отримання національної візи?

При зверненні до візового центру, або Консульство польської республіки, необхідно мати чітку підставу для такого запиту. Ним можуть виступати наступні документи, для конкретних категорій населення, з їх чіткими цілями:1. Запрошення від установи вищої освіти. Використовується студентами, для отримання тривалого дозволу на проживання, та навчання на території польської держави. Видається від навчального закладу, як коледжу або технікуму, так університету, та мовної школи (в якій навчання триває від 3-х місяців і більше).2. Контракт або запрошення на роботу. Є підставою для бізнесменів, підприємців та звичайного працівника.3. Запрошення на захід. Може бути виписано для спортсменів, активістів, артистів, та інших осіб.4. Документальне підтвердження возз'єднання сім'ї. Для дружини/чоловіка громадянина Польщі.

Куди подавати документи? Початок процесу оформлення

Маючи підставу, яка, в обов'язковому порядку, додається до основного пакета, також потрібно визначитися з місцем подачі, та записатися на конкретну дату. Існує всього дві відповідних інстанції: візовий центр, або офіційне Консульство Польщі. Найчастіше, місця обмежені в обох структурах, правда, в пункті приймання анкет на візу, їх трохи більше. Але, якщо Ви бажаєте бути упевненим в отриманні національної візи в термін, то скористайтеся допомогою наших кваліфікованих представників. Для українських громадян консульський збір скасований. Лише, при подачі документів у візовий центр Києва, або інших міст, за місцем прописки, треба заплатити збір в сумі €18.5. Після реєстрації онлайн, або в телефонному режимі з Вами уточнять вільну дату, та можна готувати документи.

Обов'язковий список документів на відкриття візи D в Польщу

Крім підстави слід зібрати, та належним чином заповнити наступні документи:— анкету. Мова заповнення — англійська, польська, українська з транслітерацією;— фотографії. Одну вклеїти в анкету, другу докласти до решти даних;— підтвердження наявності достатніх коштів на банківському рахунку;— страховка. Медичний поліс та його копія, з зоною покриття по всій території ЄС, та діапазоном покриття в 30 тисяч євро;— квитанція про оплату першого семестру;— закордонний паспорт з копіями, підписаний заявником;— український паспорт та його копія;

Справа розглядається від 5 до 10 днів, іноді до місяця. Отримавши позитивну відповідь, Вам вручають візу, при негативному, в закордонному паспорті ставлять штамп. Відмову у видачі візи можна оскаржити, протягом 15 днів, з моменту її отримання.Підбиваючи підсумки, потрібно підкреслити, що, попри те, що Республіка Польща ставиться дуже лояльно до українців, які хочуть отримати національну візу, все одно, виникають негативні моменти, при самостійному оформленні цього документа. Тому, зважте всі за і проти, та прийміть, єдине вірне, для Вас, рішення. Незалежно від того, як саме Ви вирішите питання, про отримання національної візи, в кінцевому підсумку, після отримання, перед Вами відкриється ряд неймовірних перспектив та можливостей, які може надати тільки квітуча польська держава.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини