Як подавати документи через польське консульство?

8331
Facebook Twitter
Як подавати документи через польське консульство?

У статті ми розповімо про те, як підготувати та передати дані для отримання довгострокової національної візи D через Консульство, а також що буде служити підставою для видачі такого дозвільного документа.


Процес відкриття національної польської візи категорії D дуже трудомісткий, оскільки він вимагає уваги до кожної деталі. Дуже велике значення має також те, куди будуть передаватися дані для оформлення цього дозвільного документа. На сьогодні є дві інстанції, які займаються розв'язанням даного питання: Консульство Республіки Польща в Україні та пункт приймання візових анкет. Оскільки вже кілька років поспіль українці стрімко виїжджають до Республіки Польща з різними цілями: отримання вищої освіти в одному з польських університетів, старт або рестарт бізнесу, налагодження партнерських взаємовідносин з метою розширення сфери діяльності, кількість місць в обох структурах дуже обмежена. У статті ми розповімо про те, як підготувати та передати дані для отримання довгострокової національної візи D через Консульство, а також що буде служити підставою для видачі такого дозвільного документа.

Що є підставою для подачі заяви на отримання довгострокової візи?

Насправді, може бути досить багато вагомих підстав підтверджених документально, які можна надати до польського консульства, щоб мати можливість претендувати на довгострокову візу. Виділимо основні для різних категорій населення України:

1. Запрошення від польського університету — для українських абітурієнтів, які віддали перевагу структурам вищої освіти Польщі.

2. Трудовий договір — для фахівців, які планують працювати в польських компаніях.

3. Свідоцтво про шлюб — для чоловіка/дружини громадянина/громадянки Польщі.

Оскільки більша частина громадян України іммігрує до РП для отримання кваліфікації, варто зауважити, що тим абітурієнтам, які вирішили здобути якісну вищу освіту у польській державі, краще відразу готувати документи для отримання візи. Тим більше, якщо прийнято рішення подавати документи через консульство, в якому дуже обмежені місця.

Як виглядає процес подачі документів через консульство?

Маючи підстави для подачі заяви на отримання візи, українцям варто підготувати наступні документи та виконати такі дії:

1. Зайти на офіційний сайт консульства, пройти реєстрацію, заповнити анкету, яку потрібно роздрукувати та вклеїти фотографію, вибрати вільне місце та клікнути на нього, залишивши за собою.

2. Підготувати ксерокопії та оригінали українського та закордонного паспортів.

3. Оформити поліс медичного страхування, що покриває витрати на суму у 30 тисяч євро та здатний діяти на всій території Європи. Врахуйте, для неповнолітніх дітей цим питанням займаються батьки або офіційні опікуни.

4. Передавши всі дані на розгляд до консульства, необхідно чекати відповіді. Для тих абітурієнтів, які отримали негативну відповідь, фахівці UP-STUDY радять не хвилюватися, а розібратися у чому справа.

Це можливо завдяки розшифровці цифр та літер на штампі. Для спростування та зміни відповіді можна подати апеляцію протягом 15 днів, після отримання першої відповіді. Щоб все пройшло без проблем, краще звернутися до наших представництв за отриманням кваліфікованої допомоги у питаннях відкриття візи та не тільки.

Отже, відкрити візу через консульство Польщі також потребує багато зусиль, як і через пункт приймання візових анкет, але, при подачі з допомогою ППВА можна істотно заощадити час та нерви. При заповненні анкета та передачі реквізитів для візи, варто проявити особливу пильність, адже найменша помилка може призвести до відмови. Студенти, які вступають з компанією UP-STUDY можуть розраховувати на кваліфіковану допомогу у розв’язанні цього та інших важливих питань.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини