Навчальна віза в Польщу. Чи потрібна при безвізі?

7480
Facebook Twitter
Навчальна віза в Польщу. Чи потрібна при безвізі?

Для України, як для молодої незалежної держави, підписання домовленості про безвізовий режим з країнами Європи — це дуже серйозний та рішучий крок.

Для України, як для молодої незалежної держави, підписання домовленості про безвізовий режим з країнами Європи — це дуже серйозний та рішучий крок. Тим більше, що перспективи, які відкрилися, важливі, як для країни в цілому, так і для кожного окремого громадянина. Єдине, що умови цього режиму не можуть задовольнити потреби кожного, хто хоче виїхати з країни, в повному обсязі. Так, для тих людей, які наносять візити в різні держави ЄС з метою: провідати родичів, або друзів; повчиться на короткочасних курсах; зайнятися шопінгом — це ідеальний варіант, бо вже не потрібно оформляти шенгенську візу категорії С. Але, якщо Ви маєте на меті отримати в Республіці Польща ступінь бакалавра, або магістра, чи вчиться на інших тривалих курсах, то безвіз не може стати Вам корисним. Тут не обійтися без оформлення національної візи категорії D.

Чому безвізовий режим не підходить для тривалого навчання в Польщу?

Для того, щоб виїхати за кордон за умовами режиму «без візи» потрібно мати біометричний паспорт. Поняття віза має на увазі дозвіл, виданий конкретною країною, на легальне перебування там, обмежене за строком. Відповідно, безвіз — передбачає відсутність потреби оформляти такий дозвіл. Але, час перебування становить не більше 90 днів, протягом піврічного терміну. Заборонено, також, влаштовуватися на роботу, вчиться, більше покладеного терміну, та претендувати, на тимчасове, або постійне місце проживання. Більше підходить для неформального відпочинку, або нетривалого рішення робочих, та навчальних питань. Дане нововведення дозволяє перетин кордону в тридцять держав, країн Європейського союзу, за винятком Великобританії та Ірландії, та до четвірки Шенгенської домовленості (Ліхтенштейну, Норвегії, Ісландії та Швейцарії).

Термін перебування на території конкретної країни можна розрахувати за допомогою «Шенгенського калькулятора». Цей режим не підходить для майбутніх студентів польських університетів тому, що в закладах вищої освіти, навчання триває від року, в залежності від освітнього рівня. В такому випадку необхідно відкривати навчальну польську національну візу категорії D.

Особливості національної візи і необхідні документи

Якщо мати уявлення, як відбувається процес оформлення такої візи, то буде не складно. Але, займаючись питанням вперше, потрібно бути дуже уважними до деталей, а краще звернутися за допомогою до наших представників, які допоможуть спростити процедуру, та гарантувати позитивну відповідь від Консульства. Незалежно від того, будете звертатися за допомогою, або займаєтеся самостійно, Вам знадобиться підстава, якою служить запрошення від ВНЗ, в котрий Вас зарахували. Записавшись на здачу документа, на певну дату і час, Ви повинні підготувати:— заповнену польською, англійською, або українською в транслітерації, анкету, з вклеєною фотографією;ще одна фотографія, на білому тлі, 3.5-4.5 см, з усіма елементами зачіски, зроблена, не раніше ста вісімдесяти днів, до моменту подачі;— оригінал та копія страхового медичного поліса. Покриття — 30000 євро, що діє по всій території Європи;— виписка з банку, про необхідну суму на валютному рахунку;— оригінали та копії двох паспортів (закордонний та внутрішній);— квитанція за оплачений перший семестр (якщо будете вчиться на платному відділенні).

Всі документи передаються особисто заявником, в Консульство Польщі в Україні, або в візовий центр. Вони розглядаються протягом 5-10 днів, іноді до місяця, та приймається рішення у вашій справі. У разі негативної відповіді, причину можна розшифрувати з букв та цифр на штампі в паспорті, можливо подати апеляцію, але не пізніше 15-ти днів, після отримання результату.Отже, більшість українців дуже зраділи, коли дізналися про введення безвізового режиму, але підходить він далеко не кожному. Не варто засмучуватися, адже, маючи на руках навчальну візу, Ви не тільки можете вчитися в Польщі, а й подорожувати країнами Шенгенської зони, легально влаштуватися на підробіток. Система польської освіти переглянула свої закони, з приводу роботи іноземних громадян, і тепер, якщо Ви володієте національною візою категорії D, то можете шукати додатковий заробіток, вже з першого курсу навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини