Мегашвидкісний інтернет в польських школах. Проект запрацює через 2 роки

8500
Facebook Twitter
Мегашвидкісний інтернет в польських школах. Проект запрацює через 2 роки

Міністерство Цифровізації планує до 2020 року повністю реалізувати проект з об'єднання всіх середніх навчальних структур (шкіл) в одну Національну освітню мережу.

Міністерство освіти Республіки Польща, щорічно активно впроваджує нові технології в навчальний процес. Водночас, Міністерство Цифровізації планує до 2020 року повністю реалізувати проект з об'єднання всіх середніх навчальних структур (шкіл) в одну Національну освітню мережу. Крім того, що всі учні будуть мати доступ до мегашвидкісного вільного інтернету, також, вони отримають доступ до всіх онлайн навчальних посібників та додаткових освітніх матеріалів.

На поточний момент, за середньостатистичними даними країни, кожна десята школа має в доступі інтернет з швидкістю не менш як 100 МБ/с. Плани Центру цифровізації повинні реалізуватися до 2020 року, за підсумком, об'єднавши всі початкові та середні навчальні заклади Польщі в одну загальну мережу національної освіти (OSE). Крім високої швидкості та безкоштовного доступу, вона дозволяє швидко знаходити потрібну інформацію в електронних бібліотеках та інших навчальних посібниках.Показник 100 мегабітів в секунду вибраний не випадково, а є підкріпленням ініціативи «100 мега на 100 років». Дана ініціатива організована на честь святкування сторіччя відродження Республіки Польща.Не тільки швидкість має значення, дуже важливо змістове наповнення. Не варто сприймати Національну освітню мережу (OSE) тільки як ультрашвидкий інтернет.

З моменту впровадження, в програмі шкільної освітньої мережі буде можливість використовувати інтерактивні навчальні вікторини, профільні електронні посібники, інші посібники та дедуктивні матеріали, ігри для розвитку логіки, швидкості мислення, швидкості прийняття рішень в ситуаціях з обмеженим часом, зміцнення пам'яті.Також, з'явиться можливість дивитися онлайн уроки, які будуть направлятися викладачами вищих навчальних закладів та фахівцями з науково-навчальної комп'ютерної мережі. Останніми є фахівці з NASK (Національний науково-дослідний інститут, який підпорядковується Міністерству Відцифрування). В силу того, що мережа розробляється для використання її неповнолітніми громадянами, автоматично будуть блокуватися всі сайти та контенти, які мають недоречний (неприпустимий) зміст. Фахівці планують блокувати доступ до веб-ресурсів, які пропагують жорстоке поводження, насильство, нерівноправність та іншу ненормовану соціальну поведінку.

Уряд Польщі активно розвиває та модернізує шкільні установи, встановлює інтерактивні щити з рекламним наповненням, а також, поетапно впроваджує бездротовий безкоштовний мегашвидкісний інтернет.Міністр національної освіти, який працює над проектом ОСЕ заявляє: «Наша команда прагне надати учням можливість вдосконалити свої цифрові якості, а також, ми піклуємося про їх інтернет-безпеку».Для початку, на реалізацію проекту виділено 320 тисяч злотих. Куратори проекту не мають наміру розробляти нову телекомунікаційну мережу, але рішуче планують використовувати мережі невикористаних раніше операторів. Повідомляється, що початкові та середні освітні структури не понесуть витрат, необхідних на ультрашвидкий інтернет та єдину мережу.

Потрібні кошти виділяються з фондів Європейського Союзу. Школи будуть підключатися до загальної система поетапно: у 2018 році — 1500 структур, у 2019 — 12700 установ, та на кінцевому 2020 році — 19500. На цей проект не будуть впливати суміжні рішення уряду або зміна влади, адже він захищений законодавчо, що не може не радувати всіх його учасників та тих, на кого він розрахований.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини