Відомі бібліотеки Польщі

9401
Facebook Twitter
Відомі бібліотеки Польщі

Як міські, так і університетські бібліотеки знаходяться у вільному доступі для іноземних громадян. Тому, не пропустіть нагоду відвідати одну з них, коли будете у РП.

Якщо у Вас зі словом бібліотека спливає образ сірої, нудної будівлі, над якою нависла атмосфера суворості, та де сидять небагатослівні працівники з серйозними обличчями, значить, у цьому випадку, Вам необхідно відвідати польські бібліотеки. Вони надихнуть Вас старанніше «гризти граніт науки» або просто налаштують на гарне проведення часу з цікавими книгами. Дійсно, сучасні польські бібліотеки претендують на роль світових інноваційних культурних центрів, в яких час летить непомітно. Як міські, так і університетські бібліотеки знаходяться у вільному доступі для іноземних громадян. Тому, не пропустіть нагоду відвідати одну з них, коли будете у РП. Отже, у цій статті ми представимо Вам на огляд добірку найцікавіших бібліотек в польській державі.

Незвичайні польські бібліотеки

Фахівці UP-STUDY радять звернути свою увагу на такі культурні центри, що знаходяться у Польщі:

1. Бібліотека Варшавського університету. Вона була побудована у 1816 році, але з часом будівля застаріла, та стала не відповідати нормам безпеки. Владою міста було прийнято рішення зробити конкурс, спрямований на будівництво нової споруди. У 1999 році, бібліотека була здана в експлуатацію талановитими архітекторами Мареком Будзинським та Збігнєвим Бадовським. Фасад будівлі зроблений зі скла та оксидованого металу, які гармонійно поєднуються між собою. Бібліотека має головний корпус, висотою у чотири поверхи, що з'єднується з пасажем. На її даху розташований ботанічний сад, який є кращим оглядовим майданчиком міста. Сад був спроектований ландшафтним дизайнером Іреною Бажерською. Він створений у біо-індустріальному стилі, та поєднує у собі: пішохідні містки, гранітні скульптури, незвичайні рослини та металеві конструкції.

Також, на всьому периметры бібліотечного даху розташовані лавочки, де навесні-влітку студенти, туристи та просто жителі міста читають книги, влаштовують ланчі та насолоджуються красою навколо. Крім того, Ви можете особисто зайти у книжкові сховища та вибрати необхідну літературу, поритися у старих книгах та, у цілому, відчути атмосферу бібліотеки.

2. «Станція Культура». На вигляд непримітна будівля приховує надзвичайний дизайн та арт-простір. Інтер'єр створений у чорно-червоному кольорі під стиль старовинного локомотива. Відраховує час у бібліотеці годинник вокзального зразка, полиці оформлені під платформи станцій. «Stacja Kultura» займає 80% площі залізничного вокзалу у Румі. У 2016 році, членами журі міжнародного конкурсу під назвою Library Interior Design Awards бібліотека була визнана найкрасивішою у світі, обійшовши культурні центри Китаю, США, Канади. На 1500 кв.м. території даного простору розміщено: читальний зал, арт-майстерні, фотостудія, куточок для дітей, прокат книг, два конференц-зали, місце для проведення різних зустрічей. Популярність бібліотека придбала не тільки у місцевих жителів, але й у світових цінителів незвичайної архітектури/інтер'єру та любителів літератури.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що у Республіці Польща дуже розвинена інфраструктура бібліотек.

Зараз, вони є справжніми витворами мистецтва, джерелом цінної інформації та літературних творів. Крім книг, в польських бібліотеках знаходяться медіатеки, кафе, комп'ютерні зали, арт-простори, фотогалереї. У кожному польському місті Ви знайдете культурний центр, де зможете з насолодою прочитати цікаву книгу, знайти необхідну інформацію для навчання, провести час за настільною грою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини