Кращий інтернет для польських студентів — ми вибираємо правильний сервіс

6518
Facebook Twitter
Кращий інтернет для польських студентів — ми вибираємо правильний сервіс

Дана стаття буде цікава всім студентам польських ВНЗ, у яких виникло питання з вибором провайдера, оскільки ми розповімо про найбільш оптимальний вибір компанії та інші важливі супровідні аспекти.

Студенти, тобто люди, котрі часто належать до вікової групи 18-24 роки, є основною групою, що користується мережею щодня. Згідно з опитуванням, CBOS 2017 року, в основному, кожна людина, що входить до цього вікового діапазону, використовує Інтернет з метою навчання, здійснення покупок, Інтернет-банкінгу та інших корисних речей. Багато українців, для придбання якісної освіти відправляються до Республіки Польща, та, найчастіше, місцем проживання вибирають орендну квартиру. Саме у цей момент, якщо обране житло надається без Інтернету, є можливість вибрати оптимального провайдера. Дана стаття буде цікава всім студентам польських ВНЗ, у яких виникло питання з вибором провайдера, оскільки ми розповімо про найбільш оптимальний вибір компанії та інші важливі супровідні аспекти.

Інтернет-пропозиція для студентів — чи є така річ?

У пошуках типової пропозиції для студентів, не було знайдено жодної послуги, спеціально розробленої для учнів університетів РП, хоча не так давно, у серпні 2017 року, існувала послуга для учня від UPC. Тобто, на практиці він був доступний для всіх, але його специфіка полягала у тому, що студент міг замовити оптоволоконний Інтернет тільки на час навчального року. Тепер, у пакетах, пропонованих цією компанією, вже немає подібної інтернет-пропозиції для студентів, але, насправді, оптоволоконний інтернет пропонується на аналогічній основі, як у 2017 році. Можливо, під час літніх канікул 2018 року, компанія також підготує пропозицію.

Очікування польських студентів щодо Інтернету

Студентові потрібно високошвидкісне підключення до Інтернету, але передбачається, що він не буде дорогим. Те, що учень може собі дозволити, залежить не тільки від бюджету, який він може витрачати щомісяця на послугу, а й від наявних у його розпорядженні житлових умов та наявності послуг мережі у конкретній локації. Що стосується витрат та можливостей, то технологія FATTH повинна відповідати оптоволоконному інтернету. Ця технологія заснована на прямій передачі даних та волоконній оптиці. У 2017 році, тільки 3,9% житлових об'єктів використовували його. Слід підкреслити, що прогрес у цьому відношенні значний: протягом року, число користувачів збільшилася на 400%, але це далеко не показовий результат, адже у середньому в ЄС відсоток близький до 14 пунктів. Основне питання: «Чи дозволяє квартира студента використовувати оптоволоконний інтернет?» — легко вирішити. Простий спосіб перевірити сайти Інтернет-провайдера — наприклад, на веб-сайті UPC, — це вказати адресу.

Як йдуть справи, якщо студент живе у гуртожитку?

Як показує практика фахівців центру польської освіти UP-STUDY, а також офіційна статистика, з 1,3 мільйона польських студентів (резидентів країни та іноземців) — всього 9% може розраховувати на місце у гуртожитку. Плюс студентських загальних жител такий, що у багатьох випадках доступ до мережі буде пов'язаний з ними тільки за невелику плату. Його якість залежить від гуртожитку. Деякі з них нададуть високошвидкісний бездротовий інтернет, водночас як інші зажадають від користувачів використовувати десятки метрів кабелю для з'єднання з мережею. Перевага гуртожитків у цьому відношенні, безумовно, невелика вартість, але також є безліч недоліків. Серед них: високі показники відмов, залежність від адмінів, численні обмеження на використання та необхідність чекати до декількох тижнів з початку навчального року для можливості використання мережі.

Отже, основним побажанням польських студентів є доступний інтернет-сервіс, водночас, котрий має високошвидкісне з'єднання. У разі, якщо житло студента знаходиться у діапазоні волоконно-оптичного інтернету, то ця послуга буде відповідати очікуванням. В іншому випадку (якщо проживання у гуртожитку або у зоні, де оптоволокно не доступно), доведеться задовольнитися тим, що найбільш оптимально, або користуватися мобільним виходом у мережу, хоча останнє — ірраціонально.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини