Купівля нерухомості в Польщі. Як придбати європейську нерухомість українцеві?

6530
Facebook Twitter
Купівля нерухомості в Польщі. Як придбати європейську нерухомість українцеві?

Ви бажаєте інвестувати в нерухомість, більш доцільно та безпечно зробити це в європейську країну, адже вона набагато швидше окупиться, ніж на Батьківщині, та буде більш швидко ліквідною.

Невизначеність ситуації, нестабільність економіки та політики, двозначність законодавчих рішень в Україні — все це змушує українських громадян облаштовувати свій побут в більш цивілізованих, сусідніх країнах, наприклад, в Республіці Польща. Польська влада лояльно ставляться до іноземців, особливо тих, котрі приїхали з України, законодавча база розроблена таким чином, що полегшує процедури у різних напрямках, наприклад, у придбанні рухомого та нерухомого майна, працевлаштуванні, отриманні посвідки на проживання. Навіть не плануючи переїжджати до Польщі, якщо Ви бажаєте інвестувати в нерухомість, більш доцільно та безпечно зробити це в європейську країну, адже вона набагато швидше окупиться, ніж на Батьківщині, та буде більш швидко ліквідною.

Законодавча база для купівлі житла нерезидентами країни

Розглядаючи літеру Закону РП, щодо придбання нерухомості, варто зауважити, що, придбанням нерухомості вважається отримання права власності на житлову (або нежитлову) площу або право на вічне (довгострокове) користування, в обмін на грошові кошти. Є багато випадків, при яких, українцям не потрібно додаткових дозволів на купівлю майна. Розглянемо більш детально, кому з іноземних громадян не потрібні доп. дозволи:— особам іноземного походження, які збираються купувати квадратні метри у будинку, з великою кількістю квартир, або придбати гараж, та легально перебувають на польській території маючи чинну візу, Карту Побиту, ПМП, або свідоцтво довгострокового резидента Європейського Союзу. Також, ті хто має намір купити житло, але перебуває поза Польщею;

— дружині/чоловіку польського громадянина, які мають подружній стаж від двох років, а майно буде придбано на правах спільної власності;— іноземцям, які проживають понад п'ять років в РП, після отримання ПМП;— особам, які мають статус громадянина держав, які беруть участь у договорі про європейську економічну зону, або країн-учасниць Швейцарської Конфедерації, або ведуть на території цих держав підприємницьку діяльність.

Кому потрібен дозвіл та куди звертатися?

Існують умови, коли потрібно отримати дозвіл на купівлю нерухомості від Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Республіки Польща. Об`єкти придбання, при яких, українці, або інші іноземці, повинні отримати відповідний дозвільний акт:— Ділянки з будовою житлового призначення.— Квартири, яка розташовується в будинку, що знаходиться в прикордонній зоні. В цьому випадку, статус іноземця не має значення, вимога стосується кожного.— Земельна ділянка, яка дорівнює або більше одного гектара.Цей дозвіл видається відповідним міністерством, у вигляді адміністративного рішення на заяву-прохання, яке надійшло від іноземця. Воно може бути видано тільки в таких випадках: по-перше, не складає загрози для здатності оборони та безпеки країни, також, не порушить громадський порядок, не вносить протиріч в соціальну політику та охорону здоров'я.

По-друге, існують деякі обставини, які можуть продемонструвати зв'язок заявника з Польщею.Підбиваючи підсумки можна зробити висновок, що Республіка Польща всіляко сприяє вливанню інвестицій з боку іноземного капіталу. Тому, та через низку причин, пов'язаних зі складною ситуацією на Батьківщині, українці активно купують нерухомість, організовують побут або ведуть підприємницьку діяльність в РП. Також, фахівці UP-STUDY підкреслюють, завдяки тому, що, часто, не потрібно дозволів для осіб іноземного походження на придбання нерухомого майна, відповідний ринок динамічно розвивається, та може задовольнити будь-який попит та запити.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини