Житло в Польщі під час навчання. На яких сайтах шукати житло для оренди студенту?

6692
Facebook Twitter
Житло в Польщі під час навчання. На яких сайтах шукати житло для оренди студенту?

Стаття буде корисна для всіх учнів закладів вищої освіти, яким потрібно знайти житло на час навчання через те, що ми розповімо, на яких сайтах найбільш ймовірно знайти орендне житло.

Вищі навчальні заклади Республіки Польща зарекомендували себе як структури, які можуть надати якісний європейський диплом за помірною вартістю, після отримання якого, відкривається багато перспектив, як на польській території, так і далеко за її межами.

Іноземні студенти, які вступають до польських ВНЗ розраховують отримати місце у гуртожитку.

Але, охочих вчитися в РП багато, а в загальних житлах місця обмежені, тому, більшості студентів доводиться шукати інші варіанти. Альтернативою виступає наймання місця в хостелі, оренда кімнати, квартири або гостьового будинку. Стаття буде корисна для всіх учнів закладів вищої освіти, яким потрібно знайти житло на час навчання через те, що ми розповімо, на яких сайтах найбільш ймовірно знайти орендне житло, яке буде відповідати індивідуальним необхідним параметрам.

Ефективні сайти для пошуку оренди квартири

Ринок нерухомості в Польщі динамічно розвивається, тому, існує багато агентств та сайтів, які сприяють вирішенню всіх питань щодо купівлі-продажу, оренди квартир (будинків, кімнат). Безсумнівно, можна скористатися послугами агентства, але, за часів настільки розвинених технологій, існують сайти настільки зручні, що на них можна дізнатися детальну та достовірну інформацію, з приводу об'єкта, котрий цікавить. Бажаючи знайти орендні квадратні метри в Польщі на тривалий термін, найзручніше скористатися сайтом otodom.pl. Такий вибір можна обґрунтувати наступними перевагами: легко налаштувати фільтр та впорядкувати за необхідним критеріям; є можливість опублікувати безкоштовне оголошення; розміщене оголошення буде доступне не тільки на зазначеному сайті, а й на інших ефективних сервісах, таких як польський ОЛХ та Allegro.

На сайті можна знайти пропозиції на будь-який матеріальний стан, переваги та цілі. Крім іншого, otodom.pl пропонує увазі відвідувачів сайту корисні статті, які відсортовані за тематикою, котрі будуть корисні в різних життєвих ситуаціях.

На що звернути увагу, обираючи житло на сайті нерухомості?

Попри те, що на сайтах відображена достовірна інформація, не всі знають, що на європейських сайтах, втім, як і на вітчизняних, в оголошенні вказується не кінцева ціна, а та сума, яку орендар повинен передати орендодавцю. Крім цього, потрібно ще розраховувати на те, що потрібно буде оплачувати комунальні платежі та інтернет, а іноді, ще й чинш (або половину його вартості, за домовленістю).Отже, якщо вартість оренди квартири вказана 400 євро/місяць, то, загальні місячні витрати на житло складуть +-600 євро, на комунальні доводиться 30-45% від суми вартості оренди. Варто знати, що абітурієнти, які вступають за програмою UP-STUDY, можуть розраховувати на забезпечення житлом.

В такому випадку, батьки можуть залишатися спокійними за своїх дітей, які навчаються в польських ВНЗ, а також, істотно заощадити, адже гарантовані ціни на надане житло, будуть на рівні тих, які платять за гуртожиток, але умови — в рази краще. Також, можна покладатися на те, що вартість протягом року не зміниться, та, в разі, якщо орендодавець вирішив розірвати договір, швидкий та безкоштовний пошук заміни.

Підсумовуючи, варто зауважити, що для довгострокової оренди житла, краще знаходитись у Польщі, щоб особисто переконатися у всіх деталях, наприклад, благополуччя району, безневинність сусідів. Але, все що стосується самого обраного об'єкта, всі деталі можна уточнити з допомогою сайту otodom.pl, або інших, такого ж типу. Оскільки польський ринок нерухомості активно розвивається, можна знайти будь-який тип житла за доступною вартістю, у вподобаному районі потрібного міста та дуже швидко. В такому випадку, вирушаючи на навчання до Польщі, сильно перейматися цим питанням не варто, бо його рішення може зайняти не більше одного дня.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини