Культурні особливості Польщі 2019

10706
Facebook Twitter
Культурні особливості Польщі 2019

Культуру країни визначають також її традиції та звичаї, з огляду на це ми розглянемо самі примітні з них, якими пишається польський народ.

Поляки — своєрідний народ, а Республіка Польща — колоритна та багата європейська країна, яка щорічно приваблює не тільки велику кількість туристів, а й іноземців, які бажають розвиватися на її території у напрямку бізнесу, навчання та не тільки. Культурі польського народу більш ніж тисяча років. Вона дуже своєрідна, оскільки безпосередньо залежить від історичних подій, які проходили на території країни за вказаний період. Також чималого впливу задала релігія, яка дуже важлива для кожного громадянина Польщі. У всіх проявах культури, Польща відзначилася та заслужила любов цінителів мистецтва, літератури, музики та інших проявів творчості. Адам Міцкевич, Ян Потоцький, Станіслав Лем, Єже Гофман, Роман Поланський, Фредерік Шопен, для багатьох нерезидентів Польщі — це не простий список імен, а перелік поляків, за іменами яких ховаються особистості, здатні впливати на світогляд сотень тисяч людей. Культуру країни визначають також її традиції та звичаї, з огляду на це ми розглянемо самі примітні з них, якими пишається польський народ.

Традиції та звичаї поляків, які здаються дивними для іноземців

Збереження безлічі традицій заслуговує на повагу, велика частина з них безпосередньо пов'язані з релігією, але далеко не все. До слова, корінні громадяни Польщі дуже шанують релігійні свята, дотримуючись всіх тонкощів супутніх обрядів. Фахівці UP-STUDY підготували список поширених польських звичаїв, які супроводжуються своєрідними способами святкування:

1. Театралізована та костюмована хода із зіркою під час Різдвяних свят. Після святкового застілля у колі сім'ї, діти та підлітки, а також активні дорослі виходять на вулицю у нарядах, відповідних духу Різдва та біблійним притчам та йдуть веселою ходою у двори або просто вулицями міст. Таких гостей приймають скрізь, а від дітей відкуповуються солодощами або декількома злотими.

2. Маскаради у Новорічну ніч або Перевдягання на Сильвестра (саме друга назва ближче для поляків, позначаючи ніч перед новим роком). Це масове гуляння, яке не залишить осторонь нікого. Звичайно, Вас не будуть змушувати змінити наряд, але ось пригоститися традиційними стравами та прокотитися з вітерцем на санках — це завжди, будь ласка.

3. Жирний четвер. Це незвичайне гуляння влаштовується в останні дні перед настанням Великого Посту. Особливу популярність цього дня мають пончики з найрізноманітнішими начинками.

4. Вливаний понеділок, який все ще можна зустріти у польських невеликих селищах, адже з великих міст дана традиція майже пішла. Це перший день після Великодня, в який молодь та інші ентузіасти виходять на вулиці з будь-яким видом водної зброї (пляшки з дірявими кришками, пістолети, відра, одного разу навіть брала участь пожежна машина) та обливають всіх зустрічних.

5. Спалення Мажанни. Цей обряд, який покликаний проводжати зиму, прийшов з язичництва. Учасники збираються та роблять опудало Мажанни, що символізує цю холодну пору року, його причепурюють у білий одяг та строкаті стрічки, після чого опускають на воду, підпалюють та топлять. До речі, забороняється дивитися вслід опудала, вважається, що це зводить весь ритуал до нуля.

Отже, культурні особливості Польщі у 2019 році залишаються колишніми, оскільки молодь так само шанує традиції, як і люди більш зрілого віку. Високий рівень культури проглядається всюди, і в усьому, при проїзді у громадському транспорті, на зупинках, у способах проведення дозвілля та дотриманні правил та норм. У поляків дійсно є чому повчитися, а народу цієї європейської держави є ким пишатися, адже з лона Польщі вийшло чимало діячів культури, мистецтва та інших особистостей, які змінили погляди на свою культуру та країну у цілому.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини