Як зробити покупки до Великодня та не розоритися?

1707
Facebook Twitter
Як зробити покупки до Великодня та не розоритися?

Як заощадити на покупках, щоб не відчувати себе обділеними? Про це детально розповімо у статті, тому вона у пригоді всім людям, що відзначають це свято, попри віросповідання.

Великодні свята стрімко наближаються. Урочистий сніданок — це час, який пов'язаний з моментом відпочинку від повсякденних обов'язків, проведення трапез та дозвілля з близькими людьми. На жаль, цей період також призводить до збільшення витрат у масштабах щомісячного бюджету домогосподарства. За статистикою, у Польщі, громадяни якої цього року святкують Великдень на тиждень раніше (24 квітня), ніж більша частина українців, сім'ї з дітьми витрачають близько 400-500 злотих на покупки — у залежності від суми заробітку та цін на товари у магазинах, котрі зростають з року у рік. Як же заощадити на покупках, щоб не відчувати себе обділеними? Про це детально розповімо у статті, тому вона у пригоді всім людям, що відзначають це свято, попри віросповідання.

Чому поляки та католики інших країн так багато витрачають під час Великодніх свят?

Першим основним фактором, на який поляки витрачають найбільше грошей, є їжа. Великодні кулінарні традиції йдуть углиб століть. Столи згинаються під вагою звичних для сім'ї делікатесів. Після тривалого посту, людям здається, що вони можуть з'їсти набагато більше, ніж їм насправді досить. Наступні витрати пов'язані з купівлею солодощів, напоїв та алкоголю, що становить до 40% від загального бюджету, яким керує середня сім'я.

Основною проблемою у таких випадках, як Великдень, є покупка додаткових продуктів, які не використовуються, а потім потрапляють у відро для сміття. У Польщі щорічно втрачається близько 9 мільйонів тонн продовольства, що є жахливим фактом. В епоху захисту прав споживачів клієнти часто купують більше, ніж вони можуть з'їсти. Що, звичайно, варто витрат, які споживачі не планували раніше.

Як не збанкрутувати та раціонально підійти до приготувань?

Фахівці UP-STUDY виділили 7 рекомендацій, яких слід дотримуватися:

  • Купівля з обмірковуванням. Акції спрямовані на те, щоб спонукати клієнта до покупки, особливо якщо вони не були заплановані раніше. Найчастіше вони змушують споживача купувати більше продуктів, ніж він припускав на початку. Варто усвідомлювати кількість кожного товару, тоді це вбереже гаманець від витрат, а відро для сміття від надлишку у ньому продуктів.
  • Творчий підхід. Гарною ідеєю буде спробувати зробити щось нове на великодньому столі, використовуючи продукти, які вже є вдома. Варто перевірити, які запаси знаходяться у шафах та подивитися у мережі або у кулінарних книгах, що цікавого можна з ними зробити.
  • Символічні подарунки. Варто пам'ятати, що подарунки зовсім не повинні бути дорогими. Найчастіше це щось символічне, що не потребує значних коштів, наприклад, солодощі або просто шоколадні яйця для дітей, які можна шукати у великодній ранок.
  • Розподіл обов'язків. Часто у святкові дні поляки відвідують родичів та друзів, та разом сідають за стіл. Варто заздалегідь запланувати такі візити та домовитися про розподіл кулінарних завдань. Більш раннє узгодження обов'язків зробить меню різноманітним, а витрати будуть нижчими.
  • Конкретний список покупок. Варто скласти список покупок, який буде необхідний для завершення запланованих страв. Ви можете перевірити свій інвентар, щоб не створювати додаткові витрати.
  • Використання акцій, які не прив'язані до свята. Плануючи передсвяткові покупки заздалегідь, варто поглянути на акції та вигідні пропозиції, пропоновані магазинами. Завдяки цьому Ви витратите менше на продукти, які мали намір купити у будь-якому випадку.
  • Розподіл витрат за часом. Рекомендується заздалегідь планувати страви, які з'являться на столі. Поступове здійснення закупівель не буде навантажувати бюджет одним разом, та можна буде подумати та перевірити, чи дійсно необхідно купувати всі раніше призначені продукти.

Отже, не обов'язково готувати багато страв, щоб кожен міг вибрати під настрій. Досить поставити на стіл улюблені страви всіх членів сім'ї, та узгодити з гостями, щоб вони не приходили з порожніми руками. Також, плануючи та купуючи продукти з більш тривалим терміном зберігання заздалегідь, є шанс, що частина зі списку потенційних інгредієнтів відпаде. Дотримуючись вказівок, та Ваше свято пройде весело, стіл буде оформлений у кращому вигляді, водночас Ви вбережете себе від зайвих витрат та викидів величезної кількості продуктів.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини