Кращі магазини та торгові центри Польщі

4466
Facebook Twitter
Кращі магазини та торгові центри Польщі

Ця стаття буде корисна тим, кому цікава детальна інформація про актуальні місця для придбання недорогих, але якісних товарів у Польщі, а також про специфіку великих торгових центрів РП.

Шопінг-тури за кордон набирають все більше популярності серед громадян з України, та це не дивно. Даний вид туризму поєднує у собі походи брендовими магазинами у торгово-розважальних центрах та пізнавальні екскурсії відомими світовими пам'ятками країни. До загального рейтингу найбільш зажаданих шопінгових напрямків входить Республіка Польща, тому що вона славиться великою кількістю різноманітних товарів, невисокими цінами та красивими аутлетами. Особливо наплив українських туристів у Польщі спостерігається під час сезонних розпродажів у період літніх та зимових знижок. Отже, ця стаття буде корисна тим, кому цікава детальна інформація про актуальні місця для придбання недорогих, але якісних товарів у Польщі, а також про специфіку великих торгових центрів РП.

Особливості польських ТЦ

Більшість торгових центрів Польщі побудовані у стилі хай-тек, тому архітектура молів об'єднує у собі поп-арт, мінімалізм, конструктивізм. Всередині будівлі, часто розміщені фонтани та різні арт-експозиції. Також, крім походів брендовими магазинами, кількість яких може варіюватися від 50 до 400, відвідувачі зможуть відпочити у фуд-кортах, розважальних центрах, відвідати супермаркети або салони краси, центри мобільного зв'язку та фотопослуг. Для покупців з автомобілем, є спеціально призначені паркінги, де Ви можете залишити свою машину на час шопінгу. З графіком роботи польських аутлетів Ви можете ознайомитися на офіційному сайті ТЦ або на шопінг-форумах. Варто відзначити, що згідно із законом Польщі, з 1 лютого 2018 року, магазини працюватимуть за звичайним графіком у будні, у суботу — скорочений день, а у неділю, святкові дні — вихідний, крім першої та останньої неділі місяця.

Відомі торгові центри Польщі

1. ТЦ «Аркадія». Знаходиться він у Варшаві у центрі міста. Аркадія є одним з найбільших молів у столиці РП та у всій Східній Європі. Більш ніж у 200 магазинах, Ви знайдете якісний товар європейських та польських брендів. Також, даний торговий центр пропонує безкоштовну стоянку, великий фуд-корт з 30 ресторанами/кафе, пивоварню, точки для зарядки телефону та безкоштовний вай-фай.

2. ТЦ «Мануфактура». Цей мол був побудований на місці колишнього текстильного комбінату у місті Лодзь, та є найбільшим торгово-розважальним комплексом у всій Центральній Європі. Крім магазинів відомих марок, на території «Мануфактури» знаходиться музей історії текстильної фабрики, спортивний комплекс, кінотеатр, естрада просто неба, камерний драматичний театр, готель та величезний фонтан, довжиною у 300 метрів. Похід до «Мануфактури» не залишить байдужим ні тих, хто любить розважатися, ні тих, хто любить шопінг.

3. ТЦ «Краківська галерея». Він розташований у 10 хвилинах ходьби від центральної площі Кракова. Галерея вмістила у себе 280 магазинів, як з розкішними дизайнерськими речами, так і з товарами за демократичними цінами. Для іноземних громадян, діє програма «Галерея для туристів». За цією спеціальною пропозицією, іноземець може оформити собі Карту Туриста, яка дає 10% знижку на суму, витрачену протягом одного дня. Зверніть увагу, що загальна вартість покупок повинна бути не менш ніж 500 злотих.

Підбиваючи підсумки, ми можемо відзначити, що Польща є не тільки державою з багатою історією та архітектурними пам'ятками, а й комфортною країною для здійснення недорогих покупок. Фахівці UP-STUDY рекомендують українським громадянам звернути свою увагу на таку можливість заощадити на покупках, як Tax Free. Дана система дозволяє туристу повернути 5% -23% від вартості товару, купленого у Республіці Польща. Для того, щоб покупцеві повернули податок на додану вартість, необхідно на кордоні оформити відповідний документ. Однак, перед цим, ми радимо знайти всю необхідну інформацію за списками магазинів, які виписують рахунок-фактуру, та умови придбання за Tax Free.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини