Неробочі дні в Польщі в 2018 році. Як спланувати законні вихідні?

6333
Facebook Twitter
Неробочі дні в Польщі в 2018 році. Як спланувати законні вихідні?

Щорічно, держава виділяє законні вихідні, які стають відомими вже після проведення свят. Знаючи, які дні будуть офіційно неробочими, можна все спланувати заздалегідь та, тим самим, продовжити відпочинок.

Щорічно, держава виділяє законні вихідні, які стають відомими вже після проведення свят. Знаючи, які дні будуть офіційно неробочими, можна все спланувати заздалегідь та, тим самим, продовжити відпочинок. У поточному 2018 році, влада Республіки Польща виділила 13 неробочих днів. При правильному плануванні, ці вихідні можна провести таким чином, щоб встигнути нанести візити рідним та близьким, а також, відвідати інші країни.

На сьогодні, календар неробочих днів виглядає наступним чином:

— 1 січня — субота — Новий рік, який в Польщі і деяких інших державах називають днем ​​Сильвестра.— 6 січня — неділя — День трьох королів, який святкується католиками. В цей день, після богослужіння та освячення крейди, по поверненню додому, люди пишуть на вхідних дверях К + М + Б та рік.— 1 квітня — неділя — Великдень (Wielkanoc)— 2 квітня — п'ятниця — Великодній понеділок. В цей день є традиція, яка передбачає поливання водою один одного, загальні веселощі та святкування Великодня.— 1 травня — субота — День праці, хоча поляки так його не називають, а іменують Święto Państwowe— 3 травня — субота — День Конституції, який був встановлений на честь прийняття конституції 3 травня 1791 року

— 20 травня — неділя — зелені Свята або П'ятидесятниця (Zesłanie Ducha Świętego (Zielone Świątki).— 31 травня — субота — Тіло Бога (Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Pańskiej).— 15 серпня — п'ятниця — Успіння Пресвятої Діви Марії— 1 листопада — неділя — Всіх Святих (Wszystkich Świętych)— 11 листопада — неділя — День Незалежності (Narodowe Święto Niepodległości). Польські громадяни святкують отримання незалежності в 1918 році від Росії, Австрії в Пруссії— 25 грудня — вівторок — Перший Різдвяний День— 26 грудня — середа — Другий день Різдва

З усіх перерахованих свят, три дні є державними вихідними, а 9 — релігійними. Варто нагадати, що Польща — в основному, католицька держава, тому, дати Різдва не збігаються з деякими іншими європейськими державами. Новий рік виділяється окремо та передбачає 1 вихідний.

Що стосується відпочинку для тих молодих людей, які вибрали навчання в польських установах вищої освіти, то, зараз, в період різдвяно-новорічних свят, у всіх студентів перші довгі канікули. Вони можуть трохи відрізнятися в залежності від обраної освітньої структури, але, в основному, починаються двадцятого грудня та тривають до 2 січня. Також, в цей самий період, аж до середини лютого триває другий зимовий набір. Вступивши на другий семестр, студенти можуть приєднатися до вже чинної групи, або, якщо набір був великий, сформувати власну, яка буде йти індивідуальними навчальним графіком. Повертаючись на навчання 2 січня, студенти родом з України або інших держав СНД, які навчаються у вищих навчальних закладах Польщі, не мають можливість приїхати на Різдво, оскільки не виділяються вихідні та потрібно готуватися до складання сесії. Орієнтовно, сесія триває до 15 лютого та, після її завершення, передбачені канікули, які тривають понад два тижнів, аж до 1 березня.

Люди, які працюють, навчаються, проживають на постійній основі в Республіці Польща, знаючи, коли точно випадуть неробочі дні мають можливість спланувати свій відпочинок. Наприклад, маючи в розпорядженні вихідний у Великодній понеділок, можна відправитися ще в кінці робочого тижня в продуману подорож в інші країни або погостювати у близьких людей. До речі, в Польщі розташовується центральний офіс одного з найбільших європейських лоукостерів, тому, можна зробити подорож не тільки приємною, але й дешевою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини