Кожна п'ята польська компанія в обробній промисловості буде збільшувати кількість співробітників

6491
Facebook Twitter
Кожна п'ята польська компанія в обробній промисловості буде збільшувати кількість співробітників

Початок 2019 року хорошим часом для тих, хто шукає роботу у промисловості. Для роботодавців перший квартал буде відзначений пошуком нових способів залучення та утримання співробітників.

Кожна п'ята польська компанія в обробній промисловості хоче найняти нових співробітників у найближчі три місяці. Промислове виробництво є сектором, в якому у Польщі відзначений найбільший попит на роботу за період з січня по березень 2019 року. Зважаючи на це, початок 2019 року хорошим часом для тих, хто шукає роботу у промисловості. Для роботодавців перший квартал буде відзначений пошуком нових способів залучення та утримання співробітників.

Перший квартал 2019 року буде сприятливим для людей, що шукають роботу у промисловому виробництві, тому що у цей час 22% компаній галузі хочуть збільшити кількість працівників. У 65% компаній ситуація із зайнятістю буде стабільною, та тільки 6% скоротять кількість посад.Прогноз чистої зайнятості після сезонного коригування (виражений у процентній різниці між компаніями, які очікували зростання, та тими, які планують скоротити кількість працівників), зазначений роботодавцями з сектора промислового виробництва, становить +21%. Це найвищий результат серед 10 секторів ринку, проаналізованих ManpowerGroup. У відношенні до попереднього кварталу, прогноз знизився на 4 пункти, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.Оптимізм польських підприємців не дивує. Питання тільки у тому, чи дійсно це він або, скоріше, крутий розрахунок. Запланована нова зайнятість — це не тільки результат хороших економічних показників, але й захист від потенційного обороту, який збільшився.

Виробничі робітники у більшості регіонів Польщі мають великі можливості, ніж раніше. Вони більш охоче змінюють роботодавця, вибираючи не тільки того, хто платить краще, але й просто піклується у більшому обсязі. Боротьба за працівника продовжується, у меншій мірі, тільки з точки зору заробітної плати або пільг.

Як підтверджують бесіди зі співробітниками, такі аспекти, як атмосфера на роботі та культура, а не тільки організаційна структура, грають важливу роль. Експерти визначили й інший період, коли роботодавцям доведеться боротися за працівника, але у більш широкому контексті, ніж раніше. В іншому випадку, доведеться чути про ситуації, коли компанії не зможуть виконувати замовлення через брак персоналу. Не можна забувати про потенційний відтік деяких співробітників з України, для яких буде відкрита перспектива роботи з польськими сусідами за Одером. Навіть говорячи про групу людей з певною кваліфікацією, це, безумовно, відіб'ється на ринку РП. Ось чому багато компаній аналізують так багато — і, як показують отримані запити, реалізують азіатський напрямок. У цьому випадку, однак, потрібно пам'ятати про те, що для найму співробітника потрібно набагато більше часу, а також про більш високі витрати, як додають експерти.

ManpowerGroup також проаналізувала прогнози для сектора промислового виробництва, представлені роботодавцями з 26 ринків EMEA (Європа, Близький Схід та Африка). Список країн, де у першому кварталі 2019 року більшість компаній хочуть працевлаштувати нових співробітників, відкриває Румунія та Словенія з результатом 26%. Польське промислове виробництво з результатом +21% знаходиться на третьому місці, виключаючи Словаччину. А що відбувається у польських сусідів? У Німеччині прогноз зайнятості у промисловому виробництві становить +12%, у Чехії +6%.

Звіт про дослідження є безкоштовним та загальнодоступним польською та англійською мовами на веб-сайті www.manpowergroup.pl на вкладці «Звіти про ринок праці». Результат для всіх 44 вивчених країн та територій, доступний за адресою: http://manpowergroup.com/meos.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини