Кожен другий співробітник польської компанії, який не отримав підвищення, поміняє роботу у 2020 році

7644
Facebook Twitter
Кожен другий співробітник польської компанії, який не отримав підвищення, поміняє роботу у 2020 році

Українці, як і багато інших іноземців, відправляються до Польщі з метою тривалого працевлаштування. У 2020 році була підвищена мінімальна заробітна плата. Більш детально дізнайтесь про це прочитавши наш огляд.

Українці, як і багато інших іноземців, відправляються до Польщі з метою тривалого працевлаштування. Пропрацювавши у цій країні деякий період, та звикнувши до законів, а також системі винагороди, нерезиденти підтримують політику корінних жителів щодо оплати праці. У 2020 році була підвищена мінімальна заробітна плата. Також, у зв'язку з певними факторами, очікується підвищення винагороди фахівців передових секторів. Роботодавець не надав співробітнику підвищення? Він може зіткнутися із загрозою залишення ним посади, попри країну походження працівника. 61% з тих, кому не підвищили зарплату минулого року, сьогодні активно шукають нову роботу.

Розмір винагороди та можливості для професійного розвитку є двома найважливішими факторами, що спонукають людей залишитися на поточній роботі. Якщо ці умови не виконуються, відкривається питання про зміну місця роботи, як заявляють майже 70% працівників у Польщі (резиденти та іноземці). Ось чому сьогодні, щоб зберегти нинішній персонал та боротися за нові таланти, компанії все частіше звертаються за фінансовими аргументами та пропозицією додаткових навчальних та професійних курсів. У результаті цієї тенденції тільки у минулому році майже половина працівників у Польщі отримала підвищення (49%). Серед тих, кому не підвищили зарплату, 61% людей хочуть змінити роботу та активно її шукають.

У цих галузях доходи ростуть швидше за все

Цікаво, що не співробітники ІТ-індустрії зайняли найвище місце на подіумі, коли мова заходить про масштаби зростання у 2019 році. 

Найбільший тиск на заробітну плату виявлено у галузі SSC/BPO, де за останні три роки у середньому щодня створювалося 85 нових робочих місць.

Друге місце зайняли автомобільна й авіаційна галузі, які роками зазнають труднощів з пошуком інженерів та кваліфікованих робітників. У цьому випадку розмір винагороди та масштаб підвищення часто вимагають наймання інженерів з вузькою та спеціалізованою кваліфікацією.

Інформаційні технології зайняли третє місце, хоча слід враховувати, що саме цей сектор забезпечує найвищі доходи у Польщі протягом багатьох років. Хороші показники у цій галузі зберігаються з 2017 року, коли зарплата зросла навіть на 20% у порівнянні з попередніми роками.

Хто змінить роботу у 2020 році?

Аналіз даних Devire показує, що, хоча програмісти (76%), співробітники відділів маркетингу та реклами (74%) та інженери (74%) найбільше задоволені поточною роботою, настрої у роздробі та роздрібній торгівлі набагато гірше (33%), юридичні фірми (30%) та у сфері транспорту, експедування та логістики (29%). Чому це відбувається? Для 66% працівників польських компаній, як резидентів, так і іноземців, важлива можливість професійного розвитку у рамках програм, пропонованих роботодавцями. Для 65% основною мотивацією до роботи є рівень пропонованої винагороди. У таких галузях, як SSC/BPO, автомобілебудування, авіація або ІТ — можна розраховувати на такі переваги, та є організації, які не мають чітких кар'єрних можливостей та шансів на просування службою, що призводить до погіршення настроїв серед співробітників.

Що чекає співробітників у 2020 році?

Експерти прогнозують, що у 2020 році будуть розвиватися наступні сектори: SSC/BPO, IT, а також технології та виробництво, у широкому їх розумінні. У цих секторах можна розраховувати на подальше підвищення заробітної плати, яке у середньому оцінюється у 10%. Реальні зміни покажуть найближчі місяці, але вони безумовно не відносяться до галузей, яким загрожує раптове погіршення стану. Зважаючи на викладені даних, абітурієнти, а також фактичні студенти можуть виваженіше приймати рішення про те, яким дослідженням віддати перевагу, щоб у результаті отримати хорошу роботу з гідною заробітною платою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини