Правда чи брехня? Розвіюємо міфи щодо роботи в ІТ-індустрії

7638
Facebook Twitter
Правда чи брехня? Розвіюємо міфи щодо роботи в ІТ-індустрії

Абітурієнти, вибираючи майбутню професію, звертають увагу на сферу ІТ-технологій. На невідкладні питання щодо ІТ-індустрії відповість Беата Оцкевич, директор з набору персоналу з Altimi.

Абітурієнти, вибираючи майбутню професію, звертають увагу на сферу ІТ-технологій. Це не дивно, адже працівники, залучені у напрямку, мають, високий оклад, вільно можуть організувати гнучкий графік, а також мають можливість бути мобільними та працювати у будь-якому місці з виходом в інтернет. Проте як і в інших напрямках, існують свої міфи, які ми прагнемо розвіяти у нарисі. На невідкладні питання щодо ІТ-індустрії відповість Беата Оцкевич, директор з набору персоналу з Altimi — вроцлавського будинку програмного забезпечення.

Чи правда, що програмісти — це, як правило, розумні інтроверти?

Якщо Ви питаєте про фріка, що потопає у цифровому світі, який не має контакту з реальністю, тоді відповідь: «Ні, це стереотип». Багато ІТ-фахівців мають активне хобі, від занять спортом: біг, сходження на вершини гір, до дзюдо, а точніше, заняття, абсолютно не зв'язані з комп'ютером. Можливо, враження про те, що айтішники замкнуті, складається у людей, які не пов'язані з ІТ-індустрією, а комп'ютери та те, що ховається за ними, є для них так званою «чорною магією».

Існує думка, що комп'ютерні вчені сьогодні є королями ринку праці: вони багато заробляють, диктують умови та мають великий попит.

Беата Оцкевіч: Факт, що попит на ІТ-спеціалістів великий та постійно зростає. Експерти, які мають досвід, дійсно можуть розраховувати на високі доходи, але ситуація виглядає інакше на початку кар'єри.

У молодого комп'ютерного фахівця є багато цікавих шляхів, але спочатку він повинен перевірити знання на практиці, та отримати досвід.

Факт чи міф: у даній сфері можна знайти тільки чоловіків?

Так, може бути, 30 років тому, у випадку з ІТ це була реальність. Але, на сьогодні, це вже не «чоловіча індустрія», хоча поки відсоток чоловіків куди більше, ніж жінок. Фонд «Морква», що підтримує жінок в ІТ-індустрії, опублікував у травні цікавий звіт. Він показує, що у проектних групах, до яких відносяться жінки, у середньому в три рази більше чоловіків. Це, підтверджує оцінки, згідно з якими 25-30% жінок сьогодні працюють в ІТ-індустрії. Але вже у цьому навчальному році, ІТ-дослідження у Польщі обрало 11 000 жінок, що на 11,6% більше, ніж у минулому році.

Чи потрібно обов'язково здобути вищу освіту у напрямку ІТ-досліджень для роботи в індустрії?

Перш за все, стане у пригоді талант та вміння розраховувати. І хоча диплом про завершення ІТ-досліджень не матиме вирішального значення, варто визнати, що без вищої освіти у десятки разів складніше розібратися зі специфікою дії у кожному з напрямків ІТ-індустрії. Для ІТ-фахівців є три ключові особливості: логічне мислення, здатність обробляти верхні дані в інформації та пристрасть до вирішення проблем. Сьогодні розробники створюють додатки, які використовуються у банках, на транспорті, в індустрії туризму або у магазинах. Крім знань напряму ІТ-технологій, потрібно мати базові поняття психології, маркетингу, торгівлі та інших сфер діяльності, а цього можна навчитися при систематичному навчанні у ВНЗ.

Бажаючи придбати якісний диплом у напрямку IT-технологій, фахівці UP-STUDY рекомендують віддати перевагу одному з наступних університетів:

Отже, сфера ІТ динамічно розвивається та вимагає кваліфікованих фахівців. Поряд зі зростанням її популярності, ростуть і різні міфи, що оточують її, які створюються людьми, котрі не особливо розуміють у цьому напрямку. Ми сподіваємося, що частину з них вдалося розвіяти, та тепер, у Вас складеться більш об'єктивна думка про людей, залучених у цій індустрії, які, своєю роботою забезпечують комфортний побут та зручний доступ до багатьох комунікацій.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини