Спеціальності з перспективою працевлаштування, які можна отримати у Польщі

1428
Facebook Twitter
Спеціальності з перспективою працевлаштування, які можна отримати у Польщі

Стаття стане у пригоді абітурієнтам, націленим на навчальні структури Республіки Польща, оскільки ми розповімо про топові спеціальності, після отримання яких, можна швидко знайти роботу.

Кожен випускник школи ламає мізкує вибором майбутньої професії, оскільки це велика відповідальність, яка вплине на багато аспектів життя: його рівень, стабільність, професійну реалізацію та задоволеність. Під час таких митарств, знайомі, друзі та батьки прагнуть прийти на допомогу, але частіше вони завдають шкоди. Під час пошуку гідної професії краще орієнтуватися на свої переваги, тенденції ринку, популярність професії, бажання, щодо країни придбання кваліфікації. Це повинен бути лише Ваш вибір, адже саме Ви будете відвідувати заняття, вивчати ази та заглиблюватися у напрямок, та Вам потрібно буде шукати роботу та виконувати завдання в обраному річищі. Якщо самостійно складно визначитися, чи варто відвідати освітні виставки. Стаття стане у пригоді абітурієнтам, націленим на навчальні структури Республіки Польща, оскільки ми розповімо про топові спеціальності, після отримання яких, можна швидко знайти роботу.

ТОП 3 напрямків, які гарантують працевлаштування в європейських країнах

Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що якщо говорити про професії з кращими можливостями вдалого працевлаштування, тоді зараз у топі будуть лише ті, які входять до напрямку інформаційних технологій. Але не всі можуть та бажають бути айтішником. Зважаючи на це ми розкриємо не вузькопрофільні професії, а ті напрямки, закінчивши дослідження за якими, вдасться знайти престижну та високооплачувану роботу.

1. ІТ-сфера. Програмісти, фахівці Java, JavaScript, тестувальники програмного забезпечення, фахівці з кібербезпеки, данологи (новий напрямок у польських ВНЗ) — всі вони будуть затребувані на внутрішньому та міжнародному ринку праці це не один рік. До речі, не варто піддаватися на спокусу реклами курсів ІТ, які обіцяють зробити з дилетанта профі за 2-3 місяці. Систематичні заняття, напрацювання досвіду, постійна практика, навчання після отримання диплома — тільки це допоможе наблизитися до мети.

2. Архітектура та дизайн. Молоді люди, що обрали один з цих напрямків, котрі трохи перегукуються, якщо є охота, можуть інтегруватися в інший. Вужчі професії терену дозволяють знайти роботу у місцевих та іноземних компаніях, що займаються проєктуванням або оформленням простору. Фахівці можуть розраховувати на гідну оплату праці, правда потрібно мати значне портфоліо та хорошу репутацію.

3. Графіка. Зобразити творчу думку у комп'ютерній програмі — це справжнє мистецтво, створене фахівцем з графіки. Віяння минулого та майбутнього зустрічаються, зливаються воєдино, щоб показати ідею, зрозумілу широкій аудиторії.

До речі, студенти кожного з описаних напрямів, які навчаються у будь-якому з обраних університетів Республіки Польща, знаходять підробіток, пов'язаний з майбутньою діяльністю ще під час навчання. Отримуючи перший досвід, перебуваючи на студентській лаві, розширивши, таким чином, портфоліо, компетенції та мережу контактів, вдасться знайти довгострокове працевлаштування з великими перспективами відразу після закінчення університету.

Якщо Вас цікавить будь-який з топових напрямків у ВНЗ Польщі, варто придивитися до наступних структур: Академія фінансів та бізнесу Вістула у Варшаві, Університет бізнесу у Вроцлаві, Університет банківської справи у Вроцлаві, Академія суспільних наук у Варшаві.

Отже, варто пам'ятати, що навіть вибір кращого ВНЗ та топового фаху не принесе результатів якщо пустити все на самоплив, та вчитися впівсили.

Максимальних висот досягне лише активний студент, який отримує не тільки професію, а й додаткові компетенції, практичний досвід та корисні знайомства. До слова, у польських установах Ви знайдете не тільки ці напрямки, але й інші популярні спеціальності, причому з доступною платою за навчальний рік.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини