Коронавірус у Польщі. Методи протидії епідемії 2019 nCoV

2098
Facebook Twitter
Коронавірус у Польщі. Методи протидії епідемії 2019 nCoV

Для протидії поширення нової недуги у світі, а саме спалаху нового коронавірусу 2019 nCoV Польща відреагувала дуже рішуче і зразково для інших країн. Які ж методи бородьби на рівні Закону були прийняти сьогодні у наших європейських сусідів?

В першу чергу слід зазначити, що сьогодні, на державному рівні, було прийнято ряд Законів, які націлені на підтримку населення у Польщі та запобіганню подальшому поширенню недуги нового коронавірусу 2019 nCoV у польських містах. Польща приняла позицію "краще перестрахуватися завчасно" і, на разі, проводить ряд профілактичних методів бородьби з недопущенням поширення недуги у Польщі. Нагадаємо, що станом на сьогодні у Польщі зафіксовано 5 випадків інфекції 2019 nCoV у громадян, які повернулися з закордону, це дуже не високий показник у порівнянні з іншими європейськими країнами.

Що ж являє собою прийнятий законопроект "Спецзакон про боротьбу з поширенням коронавірусу", який підписав сьогодні Президент Польщі пан Дуда та чому його вважають найбільш зразковим у ЄС:

Перше: Усі, хто перебуває на території Польщі та має підозру на зараження коронавірусом, можуть безперешкодно розраховувати на виїзд невідкладної медичної допомоги та додаткову госпіталізацію. При цьому не важливо чи застраховані Ви чи ні.

Друге: Підприємства, які можуть перевести працівників на так звану "роботу з дому", мають повне право на такі дії на власний розсуд.

Третє: У Польщі, задля профілактики, всерйоз розглядають варіант закриття дитячих садків, шкіл, ясель. При цьому Законом передбачено, що батьки дітей, які не зможуть відвідувати колективні заклади освіти, отримуватимуть грошові виплати на догляд за дітьми вдома.

Четверте: На разі, у Польщі віділено рекордні кошти, а це понад 3 мільярди злотих, на профілактичні методи бородьби з епідемією, тому санітарні дії будуть проводитися на найвищому рівні.

Поки що, причин для паніки як для поляків, так і для українців немає, випадки виявлення хвороби в Україні та Польщі є дуже поодинокими і у порівнянні з іншими країнами ЄС є одними з найнижчих серед показників реальних заражень коронавірусом 2019 nCoV.


Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини