Які плюси та мінуси навчання у Польщі у порівнянні з іншими країнами ЄС

2494
Facebook Twitter
Які плюси та мінуси навчання у Польщі у порівнянні з іншими країнами ЄС

Чи дійсно Польща є оптимальним вибором для отримання вищої освіти у ЄС для українців? Проаналізуймо плюси та мінуси такого навчання.

Для Українців, в освітньому плані, Польща є однією з найпопулярніших країн Євросоюзу, на це є кілька причин: перша причина - це ціна навчання, яка рівна українським вишам, друга - це можливість отримати диплом про вищу освіту згідно з протоколами ЄС та гарантоване працевлаштування з ним у будь-якій точці світу. Окрім цього менталітет поляків дуже схожий на наш, тому адаптація в плані мови і побуту пройде швидко і легко, а чудове транспортне сполучення з Україною дозволяє студентам часто приїздити додому на вихідні чи канікули.

Офіційне ПМЖ (вид на жительство) в Євросоюзі

Варто також знати, що кожен Студент з України, який навчається у Польщі, на стаціонарній формі, має можливість отримати вид на жительство у Євросоюзі. Для цього не потрібно купувати житло чи інвестувати в економіку Польщі колосальні суми коштів, достатньо лише взяти довідку з ВУЗі про те, що Ви є студентом, заповнити анкету та подати заявку он-лайн для отримання такої посвідки.

СТУДЕНТ САМ ПОКРИВАЄ СВОЇ ВИТРАТИ НА НАВЧАННЯ У ЄС

Європейський підхід до освіти передбачає на офіційному рівні те, що студент під час навчання підпрацьовує. Цілком легально, як Студент стаціонару, Ви маєте до 40-ка робочих годин на тиждень, які гарно оплачуються.

Левова частка студентів у Польщі не перебувають на утриманні у Батьків, адже навіть при мінімальному підробітку можуть самостійно покрити свої витрати на проживання та навчання у Польщі.

ПРАКТИКИ ВКЛЮЧЕНІ У НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

Перевагою освіти, за протоколом ЄС, є і те, що теорія займає лише половину навчального процесу, усе інше – це практики та стажування, які включені автоматично до навчальної програми, що дає змогу скоротити тривалість навчання і дати більше практичного корисного досвіду випускникам.

ПРОГРАМА ЕРАСМУС І ЕРАСМУС +

Найбільш цікавим, з точки зору навчання у Польщі для Українців є те, що будучи студентом ЄС для Вас відкривається можливість взяти участь у всесвітній студентській Програмі Ерасмус та Ерасмус+, яка дає право учаснику замінити будь-який рік навчання у Польщі роком навчання у будь-якій іншій країні світу, за вибором кандидата, при цьому усі витрати на проживання і навчання поза Польщею Вам покриє Фонд Європейської Освіти.

СТИПЕНДІАЛЬНІ ПРОГРАМИ ЄС

Окрім Ерасмус та Ерасмус+, Ви автоматично можете розглядати й інші стипендіальні програми Євросоюзу, яких понад 18 видів і деякі з них передбачають безкоштовне проходження магістратури у Сполучених Штатах та Великобританії. Це державні програми, які доступні усім студентам, які мають європейський студентський квиток та вчаться на території ЄС.

СУЧАСНІ НАВЧАЛЬНІ ПЛАНИ ЗА ПРОТОКОЛАМИ ЄС

Будь-який студент польського вишу скаже, що навчатися у Польщі цікаво, а все тому, що навчальні плани в Університетах побудовані з урахуванням того, чим цікавиться студент і які знання йому будуть необхідні у майбутньому. Чимало предметів студент може обрати сам, також можна обрати мову навчання, факультативи та позакласні заняття. Комфорту додає мобільний додаток ВУЗу з розкладом занять у смартфоні та он-лайн чатом з викладачами, завдяки якому студент у будь-який час може запитати свого педагога про теми які його цікавлять або обговорити питання, які не зрозумілі.

ЕЛІТНА ПРОФЕСІЯ ДЛЯ ПОВЕРНЕННЯ В УКРАЇНУ

Для студентів, які по закінченню навчання бажають будувати кар’єру в Україні приємним моментом стане те, що такі кадри будуть більш конкурентоздатними та можуть розраховувати на високі позиції у міжнародних та локальних компаніях у себе на Батьківщині. Зараз роботодавці України змагаються за професійних закордонних кадрів з міжнародного права, логістики, менеджменту, будівництва, фінансів та IT пропонуючи вищу заробітну плату та кращі позиції в штаті.

ВИСОКА ЗАРОБІТНА ПЛАТА У ЄС

Якщо ж Вас цікавить кар’єра у Євросоюзі чи інших країнах світу, то обмежень жодних немає, Ваш диплом є визнаним документом про освіту, що акредитується для усіх країн з метою праці, тому перед Вами відкрито безліч шляхів і безліч можливостей, які Ви обираєте для себе і для свого успішного майбутнього.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини