Найбільші академічні міста у Республіки Польща

1586
Facebook Twitter
Найбільші академічні міста у Республіки Польща

Давайте подивимося, в яких польських містах найбільше студентів, а які заслуговують того, щоб називатися найбільшими академічними центрами.

Одним з основних критеріїв оцінки найбільших студентських міст Республіки Польща, є кількість людей, що навчаються у конкретному польському куточку. Чим більше студентів, тим більший вплив вони надають на локальне суспільство, що робить їх важливою частиною такого міста. У підсумку, завдяки їм, ринок житла значною мірою функціонує, вони є основою для існування безлічі мілк барів, ресторанів, пабів, клубів та дискотек, саме вони створюють місцеве культурне життя. Також студенти є, найчастіше, працівниками на тимчасових посадах, що також важливо для місцевої економіки. Отже, подивімося, в яких польських містах найбільше студентів, а які заслуговують того, щоб називатися найбільшими академічними центрами.

Польські міста, які нараховують найбільшу кількість студентів

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що для економіки регіону та країни у цілому, дуже важливий потік іноземних студентів, тому ВНЗ Польщі та держава всіляко сприяють інтернаціоналізації. Також у РП приділяється увага питанню відтоку місцевих учнів з країни, вживаються заходи, що сприяють припиненню подібного процесу. Далі, розглянемо міста, які є великими академічними центрами Польщі:

1. Варшава. Столиця РП займає першу позицію у рейтингу. Серед 1,7 мільйона жителів понад 17% є студентами. Плануючи вчитися у столиці, варто знати, тут близько 80 університетів, з яких майже 70 є непублічними структурами. Варшава також дає шанс багатьом людям працювати. Та можливість влаштуватися на роботу, безумовно, є дуже важливим аспектом для більшості студентів. Варшава також пропонує дуже ефективний громадський транспорт — автобуси, трамваї, знамениту лінію метро та поїзди — все це можна перевірити за адресою http://www.ztm.waw.pl/, де Ви також знайдете цінні поради про те, як пересуватися містом. Трохи «кусаються» ціни на житло, але з грамотним підходом і це не є проблемою.

2. Краків. Друга позиція у рейтингу, що не стало сюрпризом. Краків — класика академічного центру з багаторічними традиціями. Кількість студентів у цьому місті оцінюється приблизно у 240 тисяч студентів. Якщо Вам цікаве навчання у стародавньому Кракові, можна вибрати один з понад 33 університетів, 19 з яких є приватними структурами. Лідер — Ягеллонський університет, також варті уваги AGH Університет науки та техніки та Університет суспільних наук. Цей польський куточок не є дешевим, особливо якщо говорити про оренду житла. Звичайно, важливим фактором у цьому питанні є студенти. Середня вартість оренди залежить від його віддаленості від центру, але тут точно дешевше, ніж у Варшаві.

3. Вроцлав. Столиця Силезії — ще одне місто з багатими студентськими традиціями. Не дивно, що він зайняв третє місце у рейтингу з гордістю. Число студентів понад 175 000. Вибір навчальних структур великий, не менш ніж 38 ВНЗ, дві третини з яких непублічні установи. Найбільша кількість людей здобувають освіту у Вроцлавській Політехніці. Популярними ВНЗ є: Університет Бізнесу, Університет Банківської Справи. Ви можете легко переміщатися Вроцлавом завдяки автобусам, трамваям та потягам, чиє поширення можна знайти на http://www.wroclaw.pl/rozklady-jazdy. Коли мова йде про вартість оренди квартири, у середньому, плата від 28 до 40 злотих за квадратний метр.

4. Познань. 4 місце у списку найбільших міських академічних центрів — Познань. Кожен п'ятнадцятий студент здобуває освіту у ньому. Число студентів становить близько 140 000 чоловік. Особи, які бажають розпочати своє навчання тут, мають вибір з 25 університетів, велика частина з яких — приватні установи.

Популярніше інших ВНЗ: Університет імені Адама Міцкевича, Університет природничих наук, Економічний університет та Медичний університет.

Отже, вибравши будь-який з розглянутих міст, Ви точно поринете у вир студентського життя. У цих та інших містах РП, велика частина ВНЗ є дійсно інтернаціональними. Крім цього, у кожному з них є багато можливостей розкрити не тільки свій професійний потенціал, а й себе, як цілісну особистість.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний підбір житла у Польщі

Пропозиція 0 грн

Компанія UP-STUDY пропонує абітурієнтам, які вступають на осінь 2024 безкоштовний пошук житла у Польщі.

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини