Конкурс міждисциплінарних клінічних навичок позаду! Підбиваємо підсумки

6743
Facebook Twitter
Конкурс міждисциплінарних клінічних навичок позаду! Підбиваємо підсумки

18-20 травня у Бидгощі, Республіка Польща, відбувся 1-й Міждисциплінарний конкурс клінічних навичок, організований Польським товариством студентів фармації та Міжнародною асоціацією студентів-медиків IFMSA Poland.

Найбільший спільний захід майбутніх фармацевтів та лікарів в історії — позаду! 18-20 травня у Бидгощі, Республіка Польща, відбувся 1-й Міждисциплінарний конкурс клінічних навичок, організований Польським товариством студентів фармації та Міжнародною асоціацією студентів-медиків IFMSA Poland. Підбиваючи підсумки першого видання, організатори висловлюють впевненість, що це тільки початок доброї традиції. Взяти участь у конкурсі, а також відвідати подію в якості глядача, мали можливість студенти польських університетів, спеціальності яких прямо або опосередковано стикаються з медициною або фармацевтичною справою, експерти медичного спрямування, а також інші зацікавлені особи.

Захід було розпочато на конференції під назвою «Догляд за хворим на рак — виклик для лікаря та фармацевта». Магістр сільського господарства, Каміла Урбанська, розповіла учасникам про важливість співпраці між лікарем та фармацевтом, під час догляду за хворими на рак у лікарняній палаті, як в Польщі, так і за кордоном. Інший оратор, доктор Петро Меркс, обговорив функцію фармацевта-онкології — його роль, місце у системі охорони здоров'я.Паралельно з лекціями, відбувся другий етап міждисциплінарної компетенції клінічних навичок (IKUK). Студенти формації могли також перевірити свої навички в області технології основної лікарської форми, взявши участь у Національному конкурсі аптечного рецепта (ОКР).

Переможцями IKUK стала пара студентів Медичного коледжу Ягеллонського університету у Кракові — Людмила Кулавік (фармація) та Томаш Клепіновский (лікар). У п'ятому виданні OKRA, Малгожата Серадзан, студентка фармації Колегія Медікум, продемонструвала найкращі результати.

Присутні також взяли участь у фіналі проекту Gedeon Richter «RECEPT for success» про співпрацю лікаря та фармацевта. У всіх відвідувачів була можливість послухати, як у даний час подібна взаємодія виглядає на практиці під час дебатів з представниками обох професій — магістра Моніки Лоппе та доктора медицини Домініка Дробіньского.Одна з учасників даного заходу, Агнешка з філії PTSF Bydgoszcz, помітила, що співпраця між студентами фармації та медициною на рівні досліджень — це єдиний правильний спосіб створити конкретну та ефективну допомогу пацієнтам. Вона також висловила сподівання щодо того, що у найближчому майбутньому будуть створені спільні класи, можливо не в обов'язковому порядку, але це точно допоможе після всього повернутися до нормального життя у ході дослідження — як це виглядає у Великобританії.1-й Національний конкурс клінічних навичок можна розглядати як дуже успішне запровадження у зміцнення професійних відносин між лікарями та фармацевтами. Учасники заходу, велика частина з них — студенти освітніх структур усіх польських міст, спеціальності яких відносяться до медицини або фармакології, а також особи, котрі дуже близько приймають та вдаються до даної проблематики, змогли винести для себе багато корисної інформації. Насправді, лікування людей, підтримання здоров'я, методи профілактики захворювань, сучасні засоби діагностики та нові лікарські препарати — все це питання, які мають тільки одну мету, збереження життя та здоров'я жителів країни та планети у цілому. Зважаючи на це, вміння взаємодіяти у процесі навчання та подальшої роботи між фармацевтами та лікарями може істотно наблизити людство до вирішення ряду питанням щодо профілактики та лікування складних захворювань.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини