Ягеллонський Університет. Напрями досліджень та вартість навчання

10197
Facebook Twitter
Ягеллонський Університет. Напрями досліджень та вартість навчання

У цій статті ми розповімо про особливості даної краківської освітньої структури, а також розглянемо вартість навчання на різні напрямах дослідження та перспективність навчання в інших університетах Кракова.

Бувши найстарішим навчальним закладом Європи, UJ (Ягеллонський університет) займає другий рядок у рейтингу «Перспектива 2017», а також топові позиції як в інших внутрішньопольських, так і в європейських рейтингах. Нараховуючи понад 650 років історії, він розташований у красивому туристичному місті Кракові. У тридцятих роках XX століття ВНЗ був відзначений лицарським хрестом ордена Полонії Реститута, за свої безцінні досягнення в області польської науки, культивування історичних традицій та патріотичне виховання багатьох поколінь. А вже до 600-річчя UJ, до даної нагороди додалося відзначення «за видатні досягнення у розвитку польської науки». У цій статті ми розповімо про особливості даної краківської освітньої структури, а також розглянемо вартість навчання на різні напрямах дослідження та перспективність навчання в інших університетах Кракова.

Специфіка та вартість навчання в Ягеллонському університеті

Навчаючи понад 50 тисяч студентів, ця установа вищої освіти має великий викладацький склад, який налічує разом з іншими науковими співробітниками не менш ніж 7 тисяч. Використовуючи передові методи викладання, ВНЗ навчає своїх студентів використовуючи усталені традиційні методи в тандемі з сучасними прийомами. Маючи можливість надавати вибір спеціальностей серед більш ніж 135 програм, UJ має широку спеціалізацію у дослідженнях щодо європейської інтеграції. На поточний момент, університет має тринадцять факультетів з різними напрямками досліджень, а також три, які належать Collegium Medicum: медичний факультет, факультет фармації, факультет медичних наук. Серед іншого, Ягеллонський університет має у своєму розпорядженні дуже міцні та великі некомерційні, міжвузівські та спільні підрозділи.

Вартість навчання відрізняється у залежності від факультету, мови, спеціальності та науково-кваліфікаційного ступеня, та знаходиться у діапазоні 1600-7600 євро на рік.

Польські ВНЗ та доцільність навчання в них

Багато, як локальних, так і іноземних абітурієнтів воліють вчитися у столичних ВНЗ. Проте вони підходять далеко не кожному, а тому в інших освітніх установах немає нестачі в учнях. Немає сумнівів, що UJ, який розташувався у Кракові є престижним та перспективним університетом, але він — не єдиний у своєму роді. Крім багатьох позитивних аспектів, головним негативним фактором є питання вартості навчання, яка може бути непосильною для багатьох кандидатів. ВНЗ з такою багатою історією, часто, бере плату вищу ніж аналогічні, оскільки фактично є брендом. Попри це, як в Кракові, так і в інших польських містах можна отримати аналогічні спеціальності зі справедливою вартістю не втрачаючи у питаннях якості. Фахівці UP-STUDY рекомендують такі установи:

1. Академія фінансів та бізнесу Вістула.

2. Академія суспільних наук у Кракові, Варшаві та Лодзі.

3. Університет бізнесу у Вроцлаві.

4. Університет Банкова у Вроцлаві та Познані.

З вищевказаної інформації випливає, що Ягеллонський Університет у Кракові найстаріший польський та європейський ВНЗ. Він має хорошу репутацію серед міжнародних роботодавців, а також вітчизняних та іноземних студентів. Займаючи високі позиції в різних рейтингах, він відповідає стандартам європейської освіти, але має високу плату за навчальний рік, тому доступний далеко не кожному. Навіть при таких позитивних заслуги, він має безліч гідних альтернатив, як у Кракові, так і в інших польських містах.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини