Кар'єра в IT після 30 — індустрія відкрита для всіх

1474
Facebook Twitter
Кар'єра в IT після 30 —  індустрія відкрита для всіх

Наскільки це складно, починати кар'єру після тридцяти, змінюючи профіль? Чи є інтерес з боку роботодавців до фахівців, які мають досвід після розміну четвертого десятка? На ці питання Ви отримаєте відповіді, прочитавши статтю.

ІТ спокушає потенційних співробітників доходами та перспективами розвитку. Тому все більше людей вибирають кар'єру у галузі. Серед них чималу групу складають люди, що переступили бар'єр 30-го віку, які змінили життя та пробують сили у новій спеціальності. Наскільки це складно, починати кар'єру після тридцяти, змінюючи профіль? Чи є інтерес з боку роботодавців до фахівців, які мають досвід після розміну четвертого десятка? На ці питання Ви отримаєте відповіді, прочитавши статтю.

Кар'єра програміста? Які чинники впливають на вибір такого терену?

На популярність ІТ в очах співробітників, котра зростає, впливають багато факторів, та серед них: фінанси та динаміка розвитку ІТ у світі, що пов'язано з різноманітністю реалізованих проєктів та цікавими завданнями. Це означає, що фахівці, котрі працюють у суміжних областях, частіше вирішують змінити галузь та почати ІТ-кар'єру. Таких людей стає все більше, тому що крім роботи програмістом або архітектором, яким потрібна технічна освіта та досвід роботи з конкретними технологіями, ІТ-індустрія пропонує такі посади, як тестувальник, режисер-документаліст, бізнес-аналітик або координатор проєкту. Меншою мірою вони засновані на технічних знаннях або технологіях, тому є цікавим варіантом для людей, які хотіли б змінити галузь на ІТ.



IT фахівець після 30

Інтерес до ІТ помітний серед співробітників 30+. Вони складають велику групу, котра мігрує до цієї галузі. Для них це може створити перспективи та шанси «перекваліфікуватися». Однак цей процес повинен бути ретельно спланований. Перш ніж прийняти таке рішення, бажано проконсультуватися щодо плану з людиною, що має досвід роботи у сфері інформаційних технологій, яка може дати раду та розповісти, що являє собою нова професія на практиці. Це важливо при виборі майбутньої роботи та, нарешті, отримання задоволення від обов'язків. Фахівці центру польської освіти UP-STUDY звертають увагу на те, що заробіток початківця співробітника може бути не таким привабливим, як у разі людей, котрі краще розбираються в ІТ-індустрії та мають багаторічний досвід роботи в області. Це ціна за зміну, на яку погоджується людина. Одне з рішень, що дозволяють компенсувати різницю у доходах при зміні галузі, — це заздалегідь пройти відповідні курси, тренінги та семінари, які дозволять освоїти теми та підготуватися до роботи у сфері ІТ.

Дохід, отриманий на початку роботи, є індивідуальним питанням та залежить від посади, місця роботи або місця знаходження.

Що варто знати співробітникам 30+, які інтегрують у сферу ІТ?

Після зміни галузі варто розпочати роботу у сфері ІТ з позицій, де, крім технічних питань, такі м'які компетенції, як хороша організація роботи, ретельність та цілеспрямованість теж будуть цінуватися. У 30-річних є деякі переваги, які можуть спонукати ІТ-компанії використовувати їх. Вони мають цінність у вигляді досвіду, який впливає на здатність розв’язання проблем. Бажання розвивати та підвищувати кваліфікацію за допомогою навчання, курсів або самонавчання також важливо. Багато що залежить від ролі, про яку думає людина. Для технічних посад, таких як програміст, навчання буде краще, водночас як курсів повинно вистачити для тестувальника.

Підсумовуючи, зауважимо, що діяльність у сфері ІТ — то терен, який вимагає постійного навчання. У будь-якому віці не пізно перекваліфікуватися. Та пам'ятайте, ніщо не може замінити самостійне навчання, що гарантує швидкий розвиток. Крім того, роботодавці проводять власне навчання. Не кожен співробітник може використовувати його, тому що перевірки проводяться для виявлення людей з потенціалом та мотивацією до навчання.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини