Який дресс-код воліють в польських ВНЗ?

8754
Facebook Twitter
Який дресс-код воліють в польських ВНЗ?

Стаття буде цікава для всіх іноземних студентів, оскільки, ми розповімо, який дресс-код в польських установах вищої освіти та де поляки воліють купувати одяг.

Чим відрізняється молодь європейських вищих навчальних закладів та вітчизняних ВНЗ, на перший погляд сказати складно. Не торкаючись питань ставлення до навчання та перспективності, після закінчення університету, за зовнішнім виглядом — практично нічим. Можна сказати, що манера одягатися — однакова, присутній, в основному, невимушений європейський стиль, вільна та зручна манера. Але, ось підхід до вибору одягу — істотно відрізняється. Якщо українські учні ВНЗ, особливо любителі модних брендів, можуть голодувати місяцями, щоб купити кофтинку з останньої міланської колекції, то, польські студенти ставляться дуже практично до вибору одягу, в якому вони відвідують альма-матер. Стаття буде цікава для всіх іноземних студентів, оскільки, ми розповімо, який дресс-код в польських установах вищої освіти та де поляки воліють купувати одяг.

Одяг студентів у Польщі

Для повсякденного життя та відвідування занять, польські студенти вважають за краще зручний одяг, відповідний порі року: джинси та светри, штани та кофтинки, шарфи та легкі жакети в період ранньої осені та теплої весни. Намагаючись дотримуватися правил пристойності, в теплу пору, студентки носять сукні та спідниці середньої довжини, але не надягають короткі шорти, оскільки, у вищому навчальному закладі вони виглядають недоречно. Хлопці теж дотримуються деяких правил, наприклад, не надягають пляжні шорти або легковажний одяг іншого типу (гавайські сорочки, майки). Відвідуючи семінари, відкриті зустрічі, конференції, всі намагаються відповідати заходу та вибирають діловий стиль. Що стосується викладачів, вони також, досить вільно та комфортно одягаються. Немає потреби щодня носити краватки та ділові костюми, головне — щоб було зручно та пристойно.

Де краще купувати одяг польським студентам?

Як і в інших країнах, у Республіці Польща є можливість купувати одяг в супермаркетах, брендових магазинах, торгових центрах, стокових магазинах та секонд-хендах. Так ось, прагматичні польські учні університетів воліють вкладати не багато коштів в одяг, а збирати кошти на подорожі або на більш далекоглядні цілі. В основному, вони купують одяг у доступних інтернет-магазинах, секонд-хендах та стокових магазинах, які у Польщі називають аутлетами. Аутлети, найчастіше, розташовуються на окраїнах великих міст. У них представлені відомі бренди, які пропонують одяг минулих колекцій або років. Він відрізняється високою якістю, але не має великої різноманітності розмірів, тому, беруть те, що подобається, та, якщо немає потрібного розміру, річ підшивають. Якщо в магазині такого типу знаходиться багато брендів, тоді вони називаються Аутлет-центрами.

У Варшаві таких центрів не менше п'яти. Одягатися в цих стоках — це справжнє мистецтво, потрібно заздалегідь продумати яка одежа та аксесуари потрібні, які підійдуть кольору, які допустимі розміри, та, озброївшись гаманцем і паспортом, йти на полювання. Польська молодь не вважає чимось ганебним, відвідування секон-хендів. Крім речей, які були у вжитку, в таких закладах можна знайти речі з етикетками, та всі вони за доступною вартості.Також, варто зауважити, що одяг середнього рівня обійдеться дешевше, ніж в Україні, тому, вперше вирушаючи на навчання до Польщі, не варто везти за собою половину гардеробної кімнати, варто прихопити лише потрібну техніку та медикаменти, а решта — придбати на місці.

Підсумовуючи, фахівці UP-STUDY підкреслюють, що Польща — європейська країна, жителі якої більше уваги приділяють тому, що людина може донести або зробити, ніж тому, у що вона одягнена. Студенти одягаються відповідно до власних уподобань, дрескоду, як такого — не існує. Головне — щоб все було красиво, чисто, акуратно та в допустимих рамках пристойності.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини