Як, майже, безкоштовно батькам передати студенту зимовий одяг або інші речі в Польщу?

16622
Facebook Twitter
Як, майже, безкоштовно батькам передати студенту зимовий одяг або інші речі в Польщу?

У будь-якому випадку, знадобляться темні светри, легкі шапки, шарфи та інші атрибути зимового одягу, тому, ми розглянемо бюджетні варіанти передачі речей батьками, для своїх студентів в РП.

Якщо Ви обрали отримання вищої освіти за кордоном, а точніше, в Республіці Польща, тоді, збираючись вперше в місто навчання, не варто набирати речей. Потрібно зібрати лише необхідне по сезону, також, найпотрібніші лікарські препарати. Все інше: косметичні засоби, побутову хімію, парфумерію — доцільніше купувати на місці, в більшості випадків, так дешевше. Що стосується теплих речей, то, варто з цим почекати, тому що, яке б Ви не обрали місто, зима в Польщі далеко не така сувора, як в Україні. За останній рік, найнижчий показник був зафіксований у Радомі, в січні — мінус 2 за Цельсієм. У будь-якому випадку, знадобляться теплі светри, легкі шапки, шарфи та інші атрибути зимового одягу, тому, ми розглянемо бюджетні варіанти передачі речей батьками, для своїх студентів в РП.

Стандартні методи передачі посилки в Польщу

Є кілька способів відправити потрібні речі для своєї дитини, яка навчається в польському закладі вищої освіти. Але, у всіх звичних відправлень є два великих мінуси — висока вартість та тривалість процесу доставки. Також, багато негативних відгуків з приводу збереження речей, та їх повної наявності, тому, остерігайтеся передавати цінні речі, або грошові кошти. Для того, щоб допомогти дитині матеріально, скористайтеся грошовими переказами, через банківські структури. Розглянемо, як відбувається відправлення посилки в іноземну державу. Сьогодні, все значно простіше, можна вибрати службу через інтернет, з допомогою якої буде відбуватися відправка. За допомогою калькулятора, вказавши параметри посилки (вага, обсяг, місто) розрахувати вартість. Середньостатистична вартість однієї передачі, вагою в три кілограми, складає 25 євро, та доходить до адресата за 2-3 тижні.

Частина часу, передача проводиться на митному контролі, визначений термін проходження — 10 днів. Альтернативним варіантом батьки, які ще не мають практики, вважають передати через залізничний транспорт. Але, на практиці, провідниці причіпних вагонів Київ-Варшава, категорично відмовилися приймати посилку.

Як передати речі в Польщу, за найдоступнішою вартістю?

Простим, швидким та відносно надійним способом відправки потрібних предметів, для учня, який отримує освіту у ВНЗ польської республіки є передача через водіїв рейсових автобусів або водіїв приватних бусів. По-перше, перевізники охоче погоджуються на транспортування невеликих пакетів, коробочок. По-друге, судячи з неоголошених тарифів від водіїв автобуса Львів-Варшава, відправлення обійдеться від 2 до 8 євро, все залежить від габаритів. Швидкість залежить від проходження митниці, але, зазвичай, отримати посилку можна через добу, після її відправки. Також, деякі погоджуються передати грошові кошти, але стягують 10% від суми, тому, все ж користуйтеся банківськими переказами. Про всяк випадок, можете попросити подивитися посвідчення водія, записати прізвище, номер автобуса та телефонний номер водія (той, який діє в Україні, та інший, який для польських дзвінків). Не соромтеся, попросіть зробити фото перевізника з посилкою.

З отриманої інформації, можна зробити наступні висновки, що не так складно передати речі для своєї дитини в Польщу, але ні поштові служби, а ні водії автобусів, не можуть дати сто відсотків гарантії збереження. Відправляючи поштою, можна сподіватися лише на щасливий випадок. Передаючи водієм автобуса, покластися можна лише на порядність. Хоча, в автоперевезень є й інші переваги, серед яких низька вартість та швидкість, але, вибір кожен зробить самостійно.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2025 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини