Як правильно упакувати багаж і що брати, якщо перший раз їдеш на навчання до Польщі?

8450
Facebook Twitter
Як правильно упакувати багаж і що брати, якщо перший раз їдеш на навчання до Польщі?

Стаття корисна студентам, які вперше їдуть в РП, з метою здобуття вищої освіти через те, що ми підкажемо, які саме речі та предмети краще прихопити відразу, а що залишити, щоб перший переїзд був максимально комфортним.

Установи вищої освіти Республіки Польща, знаходяться на тому якісному рівні надання послуг, який дозволяє конкурувати не тільки з Бельгією та Австрією, а й такими «гігантами», як, наприклад, Німеччина, Великобританія та Франція. Через цей фактор, а також, завдяки лояльній вартості навчання, та низьким супровідним витратам, іноземці, в тому числі й українські громадяни, вибирають ВНЗ Польщі для отримання європейського диплома. Стаття корисна студентам, які вперше їдуть в РП, з метою здобуття вищої освіти через те, що ми підкажемо, які саме речі та предмети краще прихопити відразу, а що залишити, щоб перший переїзд був максимально комфортним.

Що брати з собою на навчання?

Не має значення, який науково-кваліфікаційний ступінь їдуть здобувати студенти, якщо це перше відправлення на навчання в польський університет, потрібно правильно зібрати валізу, щоб не забути найнеобхідніше, та не брати те, що можна купити за фактом, або отримати передачею від батьків. Складемо попередній список:

1. Перевірити та скласти внутрішній та закордонний паспорти. Для того, щоб уберегти себе від неприємностей та несподіваних ситуацій, радимо зробити скановані копії цих важливих документом та зберегти на гаджет та електронній пошті.

2. Перевірити та підготувати страховий медичний поліс, та зробити його фото, щоб в будь-якій казусній ситуації, мати під руками номер телефонів компанії та номер поліса.

3. Одяг та взуття. У польський навчальний заклад можна вступати, як із зимового, так і з літнього семестру, потрібно приготувати речі по сезону. Якщо це зимовий період, врахуйте, що в Польщі зима не така сувора, тому більше потрібні куртки та пальта типу до -5 градусів, краще, щоб батьки передали посилкою, бо не зручно їхати з баулами.

4. Лікарські засоби. В РП майже всі ліки тільки за рецептом та дуже дорого. Візьміть: засоби від застуди, краплі в ніс, засоби від температури, загальне знеболююче, активоване вугілля та проти алергії.

5. Техніка. Планшет або комп'ютер, фотоапарат, плеєр. По-перше, залиште щось для комунікації з рідними, по-друге, як в гуртожитку, так і на орендованій квартирі таке як телевізор, праска, чайник — є.

6. Косметика, побутова хімія, парфумерія — це краще купити в країні навчання, адже, по купонах або знижках буде дешевше.

Як передати посилку для студента в РП?

Батьки першокурсників не знають, як передати посилку своєму чаду, яке навчається ВНЗ, щоб вона дійшла повністю, пересилання не зайняло багато часу та обходилася недорого. В такому випадку, послуги пошти відпадають, адже транспортування займає 20-30 днів, десять з яких вона проводитиме на митному контролі. Вартість трикілограмового пакета, пропорційних габаритів обійдеться в 25-30 євро. Альтернативним варіантом є передача, через водія рейсового автобуса. Покладатися можна на порядність перевізника, але, часто, все доходить до адресата. Посилка маршрутом Львів-Варшава обходиться 2-8 євро, та прибуває протягом доби.

Підбиваючи підсумки варто зауважити, що грошові кошти краще перевозити на банківській картці, залишивши лише на витрати, під час переїзду.

Також, якщо потрібно передати гроші студенту, батькам краще користуватися переказом, через банківську структуру. Що стосується речей, фахівці UP-STUDY радять при першому відправленні пакувати багаж таким чином, щоб Ви могли з ним вільно переміщатися, та не хвилюватися за його збереження, тобто рюкзака та валізи — досить.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 150-200 євро при вступі у Вроцлавську Академію Бізнесу

Пропозиція

Вступайте на осінь 2024 у Вроцлавську Академію Бізнесу та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини