Які речі дешевше в Україні, які в Польщі?

5952
Facebook Twitter
Які речі дешевше в Україні, які в Польщі?

Саме розгляду цінової політики в Україні та в Польщі, на предмети першої необхідності, а також, на речі довгострокового використання, буде присвячена ця стаття.

Республіка Польща, активно впроваджує нововведення в ті пункти законодавства, які стосуються іноземних громадян. Як і в інші Європейські держави, в РП можна приїхати згідно з умовами безвізового режиму, але, що стосується довгострокового перебування та легалізації праці іноземця — це лояльна країна для українських громадян, щодо оформлення національної візи категорії D та Карти Побиту. Не має значення, приїхали Ви в Польщу на кілька днів, або вирішили провести роки (наприклад, навчаючись в перспективних закладах вищої освіти) — краще відразу дізнатися цінову політику, на різні категорії товарів. Деякі речі краще захопити з собою, іншими — не варто себе обтяжувати, адже купити їх можна набагато дешевше, ніж на Батьківщині. Саме розгляду цінової політики в Україні та в Польщі, на предмети першої необхідності, а також, на речі довгострокового використання, буде присвячена ця стаття.

Порівняння вартості товарів в Україні та РП

Якщо Ви приїхали з метою навчання в польських вищих навчальних закладах, або вирішили влаштуватися на роботу, за довгостроковим контрактом, тоді варто заздалегідь продумати та порівняти ціни на продукти та товари, щоб не нести зайвих витрат. Якщо ж прибули на кілька днів, тоді різниці Ви навіть не відчуєте. Щось дешевше, щось дорожче, в середньому вийде не дорожче, ніж в Україні. Хоча, коли Ви тільки приїхали в РП, здається, що в конвертації в українську національну валюту, різниця суттєва. Щоб не бути голослівними, пройдемося по товарах:

1. Хліб та борошняні вироби — дорожче на 3-5 грн, але якість батона, трохи вище.

2. Сир та сирні продукти — доступніші. Наприклад, за 1 кілограм відмінного Гауді, потрібно віддати не більше 90 грн., Голландська — від 100 до 108 грн. Погодьтеся, в Україні за таку вартість навіть сирного продукту годі й шукати.

3. Ковбасні вироби, напівфабрикати з м'ясом на 10% дешевше, та якість вище.

4. Косметичні засоби та побутова хімія на одному рівні. Але, замовляючи покупки онлайн, на сайтах з спільними покупками — можна заощадити, та витратити менше, ніж на Батьківщині.

5. Лікарські препарати у Польській Республіці деякі відсутні, для інших, потрібні рецепти від лікаря. Тому, препарати, які Вам можуть бути необхідні, краще купити вдома.

6. Одяг середньої якості більш доступна в Польщі, якщо не брати до уваги українські базари.

Розваги та подорожі. Щоденні витрати

Транспортна система в РП розвинена добре, дістатися без проблем завжди вдасться, тим більше, з високим рівнем комфорту. Що стосується оплати, то ціни трохи вищі за українські, тому варто продумати свої щоденні маршрути. Всі системи автоматизовані, від відкриття дверей, до покупки проїзного талона, вартість залежить від тривалості маршруту. Вигідніше купувати проїзний квиток, але, транспортні витрати в місяць будуть не менше 140 злотих. На відвідування пам'яток культури та музеїв, якщо Вам подобається таке проведення часу, тарифи однакові. Якщо у Вас є Карта Поляка, тоді державні музеї та галереї можна відвідувати безкоштовно. Також, з даним документом, Ви маєте право отримати знижку до 40% на залізничний транспорт. Подорожі з Польщі не просто дешеві, а найдоступніші, адже більшість лоукостів мають вильоти з Кракова, Варшави, Вроцлава та інших міст, в більш ніж 190 напрямків.

Підсумовуючи, варто підкреслити, що, у зв'язку з швидким подорожчанням товарів та послуг в Україні, покупки в Польщі менше витратні. На жаль, попри низький рівень заробітних плат та соціальних допомог, українці все частіше намагаються облаштуватися в іншій країні. Збираючись за кордон, фахівці UP-STUDY рекомендують детально вивчити дане питання, але при переїзді краще брати тільки найнеобхідніше.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини