7-й Фестиваль коміксів у Кракові

7859
Facebook Twitter
7-й Фестиваль коміксів у Кракові

Республіка Польща має задоволення запросити всіх охочих на 7-й Краківський фестиваль коміксів, який пройде 24-25 березня 2018 року.

Республіка Польща має задоволення запросити всіх охочих на 7-й Краківський фестиваль коміксів, який пройде 24-25 березня 2018 року в Кракові. Програма заходу буде дуже насиченою та включає зустрічі з авторами з Польщі та з-за кордону, лекції та семінари за коміксами. Організаторами 7-го видання фестивалю, як і в попередні роки виступають: Краківська комічна асоціація, Краківський фестиваль та Провінційна публічна бібліотека у Кракові. Відвідати цей випуск мають можливість як автори коміксів з Польщі та інших держав, так і діти, молодь, студенти польських університетів та інші охочі, які цікавляться питаннями створення коміксів та анімаційних фільмів або люблять цей жанр.

Програма включає, серед іншого, зустрічі з гостями з Польщі та з-за кордону, виставки, лекції та комікси для дітей та молоді, а також анімаційні фільми та настільні ігри. Також буде проведений аналіз відомого регулярного ринку коміксів, на якому щорічно можна купити найцікавіші польські та закордонні комікси.

У поточному році видання буде супроводжуватися науковою конференцією під назвою «Міф сьогодні» та обміном коміксами, під слоганом« Друге життя книги». В рамках даного заходу пройде ще одна значуща подія — виставка «Тераз Комікс!», яку буде проведено у Національному музеї в Кракові. Організаторами заходу є Краківська комічна асоціація, Краківський кінофестиваль — оператор програми «Краківське місто літератури» та Провінційна публічна бібліотека у Кракові. За останні шість випусків було розглянуто понад 50 авторських зборів, проведено 25 лекцій та обговорень, 20 майстерень коміксів (спрямованих на дітей та молодь).

Також варто відзначити, що організаторами було прийнято до участі більш ніж 50 художників, в тому числі міжнародних зірок: Анук Рікард (Франція), Тоні Сандовал (Мексика), Уліг Остерло (Німеччина), Стівен Коллінз (Великобританія), Ніколя Вільда ​​(Франція), Серен Мосдал (Данія), Біду (Бельгія) та Гражина і Збігнєв Каспрзак (які постійно проживають в Брюсселі).

Щороку фестиваль супроводжується короткими коміксами, виставками, косплейним шоу, живим живописом та комічними битвами, які дуже популярні. Вродженим елементом заходу є обмін видавцями, які спеціально готуються до цих фестивальних прем'єр (до сих пір в цілому 6 назв).

Інформація про асоціацію організатора

Корейська асоціація у Кракові була заснована у 2012 році. Її головною метою є популяризація коміксів та суміжних областей, навчання дітей, підлітків та дорослих в області коміксів, а також організація щорічних комічних подій. Навесні разом з Провінційною публічною бібліотекою у Кракові та Краківським фестивальним офісом організовується Фестиваль коміксів в зазначеному місті, яке розташоване на півдні Республіки Польща. Також, восени компанія у співпраці з Краківським ярмарком організовує Салон коміксів на Міжнародному книжковому ярмарку. Крім того, Асоціація піклується про Малопольську студію Коміксів (внутрішній відділ Провінційної публічної бібліотеки у Кракові), а також працює над створенням Музею коміксів у Кракові.

Основною місією є асоціювання художників, критиків, колекціонерів та ентузіастів, які цікавляться комічним середовищем різного віку. Запрошуються люди, що люблять комікси, графічні романи та картини, які хочуть стати соціально та культурно активними.

Як і інші заходи такого роду, даний фестиваль — це шанс не тільки познайомитися та ґрунтовно дізнатися про деталі створення комічних продуктів, але й приємно провести час серед цікавих людей як з Польщі, так і інших держав.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини