5 правил, яких потрібно дотримуватися під час подорожей або як поводитися за кордоном

11493
Facebook Twitter
5 правил, яких потрібно дотримуватися під час подорожей або як поводитися за кордоном

Щорічно натовпи туристів перетинають кордони своєї країни, щоб познайомитися зі світом. У цій статті фахівці UP-STUDY вирішили поділитися з Вами порадами про те, як поводитися за кордоном.

Світ відкритий для всіх. Щорічно натовпи туристів перетинають кордони своєї країни, щоб познайомитися зі світом. Особливо запеклими мандрівниками є студенти, адже час придбання освіти — це той період, коли молоді люди хочуть отримати максимум від життя. Багато українських абітурієнтів вступають до університетів Республіки Польща, щоб отримати якісну освіту та можливість виходу на європейський ринок праці. Також, щоб узаконити своє перебування, вони, та інші нерезиденти РП, відкривають національну польську візу категорії D, яка, крім основної опції, дозволяє безперешкодно переміщатися Шенгенською зоною. Під час подорожей, є деякі правила, яких варто дотримуватися. У цій статті фахівці UP-STUDY вирішили поділитися з Вами порадами про те, як поводитися за кордоном.

ТОП-5 основних правил поведінки під час перебування за кордоном

Вирушаючи за кордон для дослідження країни, яку Ви ще не відвідували, необхідно вичавити з поїздки максимум. Для цього, а також, щоб не потрапити у непередбачену ситуацію, дотримуйтесь таких рекомендацій:

1. Пориньте у культуру, відкрийте її для себе та себе у ній. Подорож за кордон — це унікальна можливість дізнатися щось нове. Не спіть багато, не витрачайте час на телефон, досліджуйте. Помилуйтеся красивою архітектурою, сходіть до музею, поїжте що-небудь типове для країни відвідування. Спробуйте стати учасником повсякденного життя корінних жителів. Витратьте кілька хвилин, щоб поспостерігати, а потім просто приєднуйтеся до місцевих та дізнайтеся, що ховається за культурою та традиціями.

2. Поспілкуйтеся, розмовляйте, вимкніть чати іноземною мовою! Це не обов'язково повинна бути мова даної країни. Англійська досить часто зустрічається, але спробуйте (якщо є знання) поговорити французькою або іспанською мовами, які практикуються у багатьох європейських країнах. Ніяка інша форма навчання не може бути краще спілкування з живою мовою. Якщо Ви не впевнені у собі, вирушайте на курси іноземних мов. За запевненнями російського поліглота, Дмитра Петрова, будь-яку іноземну мову для швидкого спілкування можна освоїти за 16 годин. Ви можете спробувати прийняти виклик та злитися з натовпом — піти у кіно або церкву та подивитися, як Ви говорите у країні, яку обрали для своєї мети. Та як це бути одним з його жителів.

3. Познайомтесь з корінними жителями. Неважливо, подорожуєте Ви наодинці або з групою друзів, постарайтеся присвятити час місцевій громаді — мові, звичаям, темпераменту. Ви будете здивовані, наскільки ми відрізняємося, але це об'єднує.

4. Дізнавайтеся все, що можливо. Ви повинні підготуватися до багатьох поїздок заздалегідь. Прочитайте керівництво або відвідайте блоги людей, які вже побували у цих місцях. Перевірте, які правила переважають у країні відвідування. Якщо Ви маєте намір відвідати священні місця, пам'ятайте, що існують правила, що стосуються дрес-коду. Є багато деталей, які можуть здатися тривіальними, але деякі звички можуть здивувати. Не дозволяйте неповажному підходу до подорожі, псувати час, проведений за кордоном.

5. Пам'ятайте про повагу. Не дозволяйте собі зайвого у поведінці, погляді, розмові. Якщо щось не подобається або суперечить світогляду, просто підіть, адже Ви можете порушити традиційний хід речей жителів відвідуваної держави. Намагайтеся не критикувати звичаї інших народів, не обманюйте почуття, пов'язані з вірою або традицією.

Отже, відвідувати інші країни — весело, пізнавально та корисно, адже це дозволяє розширити мережу контактів. Проте, не всі вміють проводити час за кордоном з максимальною користю. Дотримуючись рекомендацій, Ви точно зможете вичавити все можливе з подорожі та будете знати, як чинити у наступних поїздках за кордон.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини