Навчання у Польщі: чому батьки відправляють дітей за кордон?

8135
Facebook Twitter
Навчання у Польщі: чому батьки відправляють дітей за кордон?

Чому саме цій європейській країні віддають перевагу наші земляки? У скільки обходиться рік навчання у Польщі? Які основні статті витрат лягають на плечі батьків? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Батьки завжди бажають своїм дітям найкращого достатку та умов життя, ніж мають самі. Зважаючи на це, українські громадяни не перший рік відправляють своїх дітей здобувати вищу освіту за кордон, щоб збільшити їх шанси працевлаштуватися до міжнародних компаній з гідною оплатою та комфортними умовами. Приватні та державні університети будь-якої з Європейських країн навперебій пропонують програми досліджень у найрізноманітніших областях. Вибір дійсно величезний, але, велика частина громадян України, які прагнуть отримати професію за кордоном, вибирають саме установи освіти Республіки Польща. Чому саме цій європейській країні віддають перевагу наші земляки? У скільки обходиться рік навчання у Польщі? Які основні статті витрат лягають на плечі батьків? Про це Ви дізнаєтеся, прочитавши запропоновану статтю.

Переваги освіти у Польщі, які оцінені бувалими студентами, абітурієнтами та їх батьками

Фахівці UP-STUDY звертають увагу на те, що у Польщі успішно функціонує близько п'ятисот університетів, серед яких як приватні, так і державні структури. І, хоча у публічних ВНЗ можна вчитися на бюджеті, якщо є Карта Поляка та успішно складені іспити, все ж іноземцям більш практично здобувати освіту у приватних університетах. Такому фактом є пояснення, що криється у перевагах, головні з яких гідно оцінені батьками та студентами є наступні:

  • індивідуальний підхід до учнів, який сприяє розкриттю професійного та особистісного потенціалу;
  • справедлива плата за навчальний рік навіть на топових спеціальностях;
  • шанс на придбання міжнародного досвіду за допомогою участі у програмах мобільності та обміну студентами, аспірантами, молодими викладачами;
  • ймовірність отримати нові навички, стати компетентним в аспектах, не пов'язаних з професією, але дуже важливих на робочому місці, беручи участь у бізнес зустрічах та тренінгах, ярмарках, конференціях, форумах, створюючи власні проекти або проводячи дослідження.

Середня вартість навчання в обраних польських ВНЗ та основні статті витрат

Ще однією з причин, чому батьки українських абітурієнтів відправляють дітей саме до Польщі для отримання якісного європейського диплома, є низька, у порівнянні з іншими країнами Європи, плата за освітній рік. Варто зауважити, що на сьогодні, коли у вітчизняних ВНЗ вартість навчання піднімається, різниці з польськими університетами майже не видно. Річні витрати у таких обраних установах, як Академія Вістула, Вроцлавський Університет Бізнесу або Університет Банківської Справи у Вроцлаві та інших подібних рейтингових структурах знаходиться у діапазоні 1000-2000, у залежності від курсу, мови та ступеня.

Що стосується основних статей витрат, то, як і у будь-якій країні, батьки часто оплачують оренду та транспорт. Практичні учні лише у перший рік вимагають повного субсидування на побут, дозвілля, спорт та подорожі, але з наступних курсів підшукують варіанти, які допомагають оплачувати це самостійно.

Отже, батьки українських абітурієнтів прагнуть до того, щоб діти здобували освіту за кордоном. Це обґрунтовується бажанням надати більшу кількість можливостей на розкриття трудового потенціалу. Також, зважаючи на те, що плата за навчальний рік та поточні витрати не сильно відрізняються від тих, які потребує навчання в Україні, чому б тоді не спробувати допомогти дітям досягти висот, але вже у більш стабільній державі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Безкоштовний курс польської мови

Пропозиція 900 грн/місяць 0 грн

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте курс польської мови 50-100 годин безкоштовно

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини