Як за 3 роки накопичити на квартиру в Польщі?

8798
Facebook Twitter
Як за 3 роки накопичити на квартиру в Польщі?

Стаття буде корисна для всіх студентів польських установ вищої освіти, які хочуть придбати польське житло, а також тим, хто планує купити нерухомість, перебуваючи в РП в іншому статусі.

Накопичити на покупку квартири в європейській країні, ще й для студента, з першого погляду виглядає нездійсненним завданням. Вирушаючи в Республіку Польща для здобуття вищої освіти, в основному, студенти розраховують проживати в гуртожитку або на орендованій квартирі, а придбати власну — вважають, що реально купити лише з допомогою батьків. Кваліфіковані співробітники UP-STUDY поспішають Вас порадувати, при додатку достатньої кількості зусиль, працьовитості, невисоких запитах — студенти-іноземці, як і польські учні ВНЗ, можуть стати власниками квадратних метрів вже через три роки, з моменту встановлення такої мети. Стаття буде корисна для всіх студентів польських установ вищої освіти, які хочуть придбати польське житло, а також тим, хто планує купити нерухомість, перебуваючи в РП в іншому статусі (учень мовних курсів, слухач лекцій та інші), бо ми розповімо про те, як зібрати на власні квадратні метри за три роки.

Як студенту накопичити на житло в РП?

Звичайно, якщо Ви хочете придбати простору квартиру в центрі Варшави, тоді зазначеного терміну та особистих зусиль Вам навряд чи вистачить. Але, якщо є мета купити скромну квартирку поза столицею, тоді можна слідувати плану, який передбачає підробіток під час навчання, у вільний час, та прийняття оплати поточних навчальних витрат від батьків. Розраховуючи на покупку квартири в таких містах як: Лодзь, Гданськ, Жешув, Люблін, Познань, квадратурою від 29 до 38 метрів квадратних, розглянемо більш детально можливість втілення:1. Вибираємо слушне місто та орієнтуємося на вартість житла від 80000 до 97000 злотих. Попри динамічний розвиток ринку польської нерухомості, ціни несуттєво змінюються, тому, підібравши район та приблизну квадратуру, Ви можете знати, на яку суму можна розраховувати.

2. Студенти стаціонару польських ВНЗ, навчаються 4 дні на тиждень, один день виділяється для самонавчання. Також, держава не забороняє працювати студенту стаціонарної форми навчання, при цьому, не вимагає додаткових дозволів, тому влаштуватися на підробіток не складає труднощів. Працюючи по 30 годин на тиждень, за рік можна накопичити 25 тисяч злотих. Підробіток студентів непогано оплачуються, тому не важко буде знайти роботи з оплатою в 15зл/год, іноді й вище.3. За 2 роки студент може отримати щонайменше 50 тисяч. Згідно із законом, маючи 60% та більше, від суми вартості квартири, можна претендувати на розстрочку в 5 відсотків на річних. Тому, по закінченню двох років, Ви, на таких же правах, як і польські громадяни, можете оформити розстрочку на житлову площу.4. Нерухомість, куплену на вторинному ринку, можна здати, тому що, найчастіше, вона не вимагає капітального ремонту. З вирахуванням податку, який сплачує орендодавець, на руки можна отримати 270-290 євро, що в рік складе 13-14 тисяч злотих.5. Не полишаючи роботу, за третій рік можна накопичити 38-40 тисяч злотих, що допоможе викупити житло повністю та погасити 5-ти відсоткову ставку кредиту.

Законодавча сторона купівлі житла

Маючи намір купити квартиру в Польщі, держава не перешкоджає іноземцям, які мають законну підставу перебувати на польській території. Тобто, будь-який громадянин, маючи чинну візу, Карту Побиту або постійне місце проживання може, без додаткових погоджень або дозволів, купувати квартиру. Інакше йдуть справи, маючи намір купити приватний будинок, житло в прикордонній зоні, або земельну ділянку більше одного гектара. В такому випадку, потрібно отримати дозвіл від Міністерства внутрішніх справ Республіки Польща. Але й цей факт не зупиняє охочих.Підсумовуючи, варто зауважити, що Республіка Польща лояльно ставиться до іноземців, тому, проблем в придбанні житла не виникає, бо нема потреби оформляти додаткові дозволи.

Інвестувати в іноземну нерухомість — зріле та доцільне рішення, зважаючи на ситуацію, що склалася на Батьківщині, адже це вкладення значно швидше окупиться, більш безпечне та ліквідне. Студенти, за три року навчання та паралельного підробітку, розраховуючи на покриття навчальних витрат батьками, можуть купити невелику квартиру поза столицею. Тому, маючи намір придбати власні житлові метри, студенти польських ВНЗ можуть це здійснити, не надаючи шкоди навчанню, при цьому, підробляючи не більш ніж 30 годин на тиждень.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 200-300 євро при вступі в Академію Фінансів та Бізнесу Вістула

Пропозиція

Вступайте на осінь 2023 в Академію Вістула та оплачуйте навчання з ексклюзивною знижкою

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини