Люблін та Жешув: «Які перспективні ВНЗ можна знайти у цих польських містах?»

9438
Facebook Twitter
Люблін та Жешув: «Які перспективні ВНЗ можна знайти у цих польських містах?»

Дана стаття стане у пригоді всім кандидатам на навчання у РП, які розглядають ВНЗ Любліна та Жешува, як найбільш прийнятні. А ще ми розповімо трохи про життя у цих містах.

Українські студенти у пошуках більш прийнятних умов для отримання якісного європейського диплома відправляються до Польщі. Деякі віддають перевагу великим, метушливим містах, інші прагнуть жити та вчитися у красивих спокійних локаціях. Так, дійсно можна сказати, що густонаселені місця відкривають перед студентами великі можливості, але це не означає, що навчання у менш масштабних містах не принесе бажаних результатів. Дана стаття стане у пригоді всім кандидатам на навчання у РП, які розглядають ВНЗ Любліна та Жешува, як найбільш прийнятні, адже ми не тільки надамо список кращих університетів, а й розповімо трохи про життя у цих містах.

Люблін — місто, відкрите для іноземних студентів

Розташований на східній стіні Польщі, Люблін є відомим академічним центром, який оцінюється як найбільше польське місто для студентів. Кандидати на навчання можуть вибрати з 12 університетів, у тому числі 4 державних, серед усіх варто відзначити:

  • Університет Марії Кюрі-Склодовської (UMCS)
  • Медичний університет
  • Університет природничих наук
  • Люблінський технологічний університет
  • Люблінський католицький університет (KUL є непублічним ВНЗ, але на правах державної структури отримує фінансування).

У 2016 році місто увійшло до числа кращих європейських куточків для студентів за версією студентського порталу CollegeMagazine.com, який високо оцінив мультикультуралізм та виняткову відкритість для іноземних студентів. Багато студентів з України, Білорусі та Грузії вчаться у люблінських університетах, хоча є й учні із Західної Європи.

У той час як найвідоміші міста для студентів у Польщі, такі як Варшава або Вроцлав та Краків, жваві натовпом, Люблін має дуже статечний та спокійний характер, хоча немає браку у пам'ятках для молоді та місцях, пов'язаних з культурою, мистецтвом та розвагами. Молодь любить гуляти мальовничим Старом містом, відвідувати кінотеатри та театри, ходити на концерти своїх улюблених виконавців, які з радістю приїжджають до Любліна.

У місті безліч пабів та музичних клубів, а також циклічні культурні заходи, такі як Міжнародна театральна конфронтація, Ягеллонський ярмарок та Міжнародний фестиваль "Найстаріші пісні з маленькою Європи".

Люблінська перевага, яку часто підкреслюють студенти, полягає у тому, що він близький до всього — університети розташовані поруч з гуртожитками. Недалеко від установ є дешеві кафе з хорошими домашніми вечерями. У порівнянні з іншими містами, Люблін пропонує досить низькі експлуатаційні витрати.

Жешув — місто, котре розвивається найшвидше у Польщі

Жешув є столицею Підкарпатського воєводства. Як і Люблін, Жешув має затишний характер, але це один з кращих міст в Польщі, котре розвиваються. Завдяки численним інвестиціям та відмінній інфраструктурі, Жешув приваблює безліч компаній з-за кордону та створює відмінні умови для розвитку місцевого бізнесу, тому у студентів тут є високі шанси після закінчення навчання знайти хорошу роботу.

Водночас як найбільші міста для студентів у Польщі зазвичай пропонують десятки університетів на вибір, у Жешуві є тільки два державних ВНЗ — Жешувський університет та Жешувський технологічний університет, а також кілька недержавних вищих навчальних закладів, серед інших: WSPiA Коледж вищої освіти ім. Жешува (працює під патронажем Люблінського UMCS), Університет інформаційних технологій та управління або Вища інженерно-економічна школа.

Жешув — це невелике місто з населенням всього 190 000 осіб. Однак жителі надають молодим людям відмінні умови для навчання, відпочинку та розваг. Серце цього польського куточка б'ється у центрі, перш за все у старому місті та його центральній точці Ринковій площі, де проходять різні заходи та навколо яких знаходяться модні бари, паби та ресторани.

Життя у Жешуві досить дешеве — короткі відстані означають, що студентам не завжди потрібно користуватися громадським транспортом, а дешеві покупки можна зробити в одному з численних дисконтних магазинів та супермаркетів. Вартість оренди студії у Жешуві також невелика — у середньому вона становить 900 злотих.

Отже, якщо Ви шукаєте місце для навчання, яке відрізняється спокоєм та комфортом, то Люблін та Жешув підходять, як не можна краще. Вибір ВНЗ не настільки великий, але вони пропонують топові спеціальності, доступну плату та високий рівень викладання. У тому випадку, якщо подібне Вам не до душі, фахівці UP-STUDY допоможуть підібрати ідеальний варіант, який відповідає всім запитам.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини