Як вивчити польську мову за 4 тижні? Міф чи реальність?

11785
Facebook Twitter
Як вивчити польську мову за 4 тижні? Міф чи реальність?

В цій статті ми піднімемо питання, які стосуються термінів вивчення даної мови для середнього комунікативного рівня та швидких способів оволодіння нею.

У сучасному світі, знати іноземну мову — життєво необхідно кожному. До рейтингу мов, котрі мають попит у вивченні, входить польська. Причинами такої популярності є відкритість польської держави до міжнародних відносин та розвиненість туристичної, економічної та освітньої сфер. Мотивацією для вивчення польської можуть бути різні обставини — бажання вчитися або працювати в РП, співпраця з польськими партнерами, відвідування країни, для підвищення професійного рівня на курсах/тренінгах. Тому, в цій статті ми піднімемо питання, які стосуються термінів вивчення даної мови для середнього комунікативного рівня та швидких способів оволодіння нею.

Як вивчити польську в короткі терміни?

Існує така думка, що народам слов'янського походження польська мова дуже легко дається. Для розмовного рівня її можна не вчити, а щоб досконало володіти нею — необхідно всього 4 тижні. Переваги у вивченні мови для громадян СНД, звичайно, існують. Схожість граматичної конструкції, окремих слів та близькість синтаксису — полегшує процес вивчення польської для українців, росіян та білорусів. Але, також, варто звернути свою увагу на те, що дана мова має свої особливості та складності в освоєнні. Для досягнення комунікативних знань польської мови, студентам/працівникам необхідно пройти три рівні навчання — А1, А2, В1. Зазвичай, на освоєння одного рівня потрібно 1,5-2 місяців при інтенсивних заняттях тричі на тиждень та з виконанням домашнього завдання. У тому випадку, якщо прискорити темп занять до 5 уроків на тиждень, то можливо вивчити польську рівня А1, за один місяць.

Крім того, на терміни вивчення мови впливають такі чинники, як: інтенсивність занять, їх тривалість та виділений час на самонавчання. Отже, вивчити дану мову для вільного спілкування, формування усного та письмового вираження своїх думок неможливо за 4 тижні. Для цього буде потрібно 6-9 місяців.

П'ять ефективних способів, які допоможуть вивчити польську, в найкоротші терміни

1. Спеціалізовані курси. Завдяки грамотно розробленій програмі та методиками, практичним вправам, в короткі терміни, кваліфікований викладацький склад виробить в учневі правильну вимову, допоможе зрозуміти культуру польської мови та побудує необхідну граматичну базу.

2. Інтервальні повторення. Дана методика дає можливість краще засвоїти слова, фрази та поняття. Процес вивчення матеріалу за цією технікою полягає в наступному: необхідно зробити або замовити в інтернеті картки з польськими словами та їх перекладом. Ознайомившись з новими словами, повторивши їх кілька разів, Ви відкладаєте картки на кілька днів. Після чого, через два дні, необхідно заново переглянути слова та закріпити пройдений матеріал ще через тиждень.

3. Однокореневі слова. Оскільки, польська мова схожа на українську, почніть вивчати її зі складання списку споріднених слів, які мають однаковий корінь та значення.

4. Вивчення контенту. Для кращого засвоєння матеріалу, легкого сприйняття мови на слух та розширення бази слів, рекомендуються перегляди фільмів/телепередач та читання книг/інформаційної літератури. Вивчення додаткового матеріалу щоденно по 15-20 хвилин, допоможе Вам швидше освоїти мову.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що для вільного спілкування, розуміння сенсу сказаного та підтримки розмови, необхідно вивчити польську мову рівня В1. При інтенсивних заняттях, на освоєння даного рівня піде, в середньому, 4 місяці. Крім того, починати вчити мову фахівці UP-STUDY рекомендують з носієм або кваліфікованим фахівцем. Він допоможе відпрацювати вимову, вивчити буквосполучення, ознайомить з граматичною основою та винятками з правил.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини