Носій мови або польський лектор — який спосіб вибрати?

2619
Facebook Twitter
Носій мови або польський лектор — який спосіб вибрати?

У даній статті ми об'єктивно викладемо особливості вивчення польської мови за двома методиками, що допоможе остаточно визначитися кожному учневі.

Хто може принести більше користі абітурієнту польської установи під час вивчення локальної мови: поляк, який є носієм мови та знає її з перших слів або лектор, котрий здобув освіту? Довгий час триває обговорення «хто кращий вчитель». Людина, який вивчила її мимоволі, від дитини, що використовує мову з «правильним акцентом» щодня? Або польський вчитель, який пройшов той же процес, що й учень, на етапі вивчення іноземної мови? Питань багато та відповіді не можуть бути однозначними, адже у кожного учня є критерії, потреби та параметри, які є визначальними при виборі мовних курсів. У даній статті ми об'єктивно викладемо особливості вивчення польської мови за двома методиками, що допоможе остаточно визначитися кожному учневі.

Рідний для просунутих? Ось у чому питання

Хоча слово «рідний» визначає місце народження та виховання, воно використовується у таких виразах, як «носій мови» та «викладач, який не є носієм польської» — лектор. Ці фрази стають поширеними, оскільки багато мовних шкіл, що працюють на українському ринку, використовують це, як спосіб залучення учнів. Щоб переконати клієнтів, що курси коштують витрачених коштів, наявність такого вчителя-носія є найкращим способом переконання.

Аргумент, який переконує слухачів у заняттях з носієм мови, є реальним, природним акцентом — його ідеальна імітація надзвичайно важка, особливо коли навчання проводиться для дорослої людини. Студенти на більш високих рівнях отримають велику користь від таких занять. У них стає більше інструментів для досягнення мети.

Носій мови також буде хорошим вибором для людей, котрі швидко розчаровуються, коли не розуміють текст, який читають, та намагаються перекласти його слово за словом. Користувач рідною мовою розповість, як зосередитися на контексті або як передати один і той же контент декількома способами.

Починати вивчення тільки з учителем, або не обов'язково?

Не обов'язково починати вивчати мову з викладачем, але у випадку з польською, тут треба враховувати, що деякі літера алфавіту мають складне поєднання звуків, та навчаючись їй самостійно, потрібно робити це за допомогою відео або аудіо супроводу. Говорячи про те, щоб вдаватися до сторонньої допомоги, походження вчителя з тієї ж країни, що й учень, безумовно, може бути великою перевагою. Чому? Тому що він пройшов шлях навчання та знає, які моменти можуть бути найбільш проблематичними, та з чим студент буде боротися. Вони зможуть перекладати польську граматику у рідні еквіваленти та пояснювати її зрозумілим для слухача способом.

Чому віддати перевагу при вивченні польської: репетиторству або мовним курсам?

Це залежить від мети вивчення мови, для бізнесу краще підходить репетиторство, у разі абітурієнтів польських ВНЗ, результативно проходять курси. Студенти університетів Польщі мають можливість спілкуватися з людьми у таких же обставинах, що стимулює та дозволяє, завдяки негласній конкуренції, досягти високих результатів. Варто зауважити, що абітурієнти, що вступають з компанією UP-STUDY, часто мають шанс освоїти польську безкоштовно або за доступною ціною, отримавши знання, відповідні необхідному рівню — В2.

Таким чином, хороший викладач польської може бути як носієм мови, так і викладачем, який отримав знання під час придбання кваліфікації. Неважливо, якщо хтось говорить польською в якості рідної мови. Що важливо, це досвід, кваліфікація та майстерність. Те ж стосується вибору між курсами та репетиторством, тут все залежить від особистих потреб та необхідних параметрів, а головне — результат.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини