Як економити на продуктах або в яких магазинах робити продуктові закупівлі студенту в Польщі?

9786
Facebook Twitter
Як економити на продуктах або в яких магазинах робити продуктові закупівлі студенту в Польщі?

Стаття корисна для всіх іноземців, які проживають у Польщі на довгостроковій основі через те, що ми розповімо, в яких магазинах краще робити закупівлі, щоб максимально заощадити.

Збираючись здобувати вищу освіту в одній з європейських країн, потрібно бути готовим, що всі супровідні витрати, в тому числі на харчування та транспорт будуть відрізнятися від українських. Хоча, провівши кілька місяців у Республіці Польща, адаптувавшись та озирнувшись, можна прийти до висновку, що деякі товари можна купити дешевше, ніж на Батьківщині, окремі товарні групи знаходяться в такій же ціновій категорії, але відрізняються високою якістю. Попросту, коли студенти-іноземці навчаться робити покупки, визначаться з вибором супермаркетів, в яких, низька ціна співвідноситься з високою якістю товарів та продуктів, будуть знати особливості та терміни дії акційних пропозицій, витрати на продукти суттєво скоротяться. Стаття корисна для всіх іноземців, які проживають у Польщі на довгостроковій основі через те, що ми розповімо, в яких магазинах краще робити закупівлі, щоб максимально заощадити.

Як визначитися з вибором магазину для покупок в РП?

Як і в будь-якій країні, часто, в мережевих магазинах або супермаркетах товари трохи дешевше, або існують акції, які дозволяють викупити деякі групи товарів із суттєвою знижкою. Є багато супермаркетів, які є великими мережами та розташовуються в багатьох польських містах. Розглянемо найзручніші, доступні, з великим вибором товарів різної цінової політики та цікавими акційними пропозиціями:1. Вiedronka. Мережа, яка має понад 2650 дисконтних магазинів, котрі розташовані у 1010 населених пунктах Польської Республіки. Вона належить дочірній португальській компанії та щодня надає вигідні пропозиції.

Є кілька напрямків, за якими знижуються ціни: суперпропозиції після 19.10 (коли знижуються ціни на продукти з коротким терміном зберігання); купуйте 2 платіть менше (при покупці двох одиниць товару та більше, можна отримати знижку до 30%); квіткове натхнення (зниження вартості на деякі сорти квітів). Пропозиції оновлюються щотижня.2. Aushan. Мережа роздрібних магазинів в РП, яка працює під слоганом «Найякісніші товари за низькими цінами». Багато різноманітних пропозицій для зниження ціни, такі як: товар з газети (оновлюється кожні 10 днів), золоті Ашана, новорічні пропозиції та інші акції (щоденні, щотижневі, разові, накопичувальні).

Порівняння цін на продукти в Польщі та в Україні

Іноземці, які приїжджають з Європи на короткий термін в будь-яке з польських міст не помічають відмінностей в ціні на продукти, але, приїжджі з України, Білорусі та інших країн СНД помічають деякі відмінності, хоча, так здається на перший погляд. Розглянемо різницю на продукти між Україною та Польщею:— молочна продукція дорожче в РП на 1-2%;— вироби з м'яса, напівфабрикати, ковбасні продукти — в Україні дорожче на 2-5%;— сир та сирні продукти. У Польщі вони не тільки дешевше, але й в рази якісніше, так, Гауді можна купити за 100 грн. один кілограм, в той час, як український сирний продукт, який навіть неприємно спробувати — обійдеться в 130 грн., а за Гауді потрібно буде віддати не менше 227 грн.;— польські хлібні вироби дорожче 1-3 грн. за штуку.

Підсумовуючи, зауважимо, що недоцільно возити продукти з України, тим більше, що, в РП можна закуповуватися дешевше. Як факт, слідуючи за акційними пропозиціями, підбираючи якісні, але не дорогі продукти та товари, можна влаштовувати свято смачної їжі хоч щодня, без шкоди для бюджету. Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що зазначені мережеві магазини дозволяють харчуватися дешево та смачно, бо представлені торгові марки дають можливість вибирати товари середнього класу та класу люкс, причому, на будь-яку категорію продуктів може бути своя акційна пропозиція.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини