Закон про заборону торгівлі у неділю. Коли магазини будуть закриті?

7516
Facebook Twitter
Закон про заборону торгівлі у неділю. Коли магазини будуть закриті?

Заборона на недільну торгівлю, який розробив уряд Республіки Польща для магазинів країни, став реальністю та набере чинності з 1 березня 2018 року.

Заборона на недільну торгівлю, який розробив уряд Республіки Польща для магазинів країни, став реальністю та набере чинності з 1 березня 2018 року. Президент держави, Анджей Дуда підписав закон про введення нових правил. Які магазини будуть закриті неділями? Нижче ми наведемо список комерційних неділь в 2018 році. Використовуючи його, всі громадяни та гості країни повинні пам'ятати, що багато магазинів можуть бути відкриті, тому що трейдери вже шукають способи обійти новий закон. І таких можливостей буде багато, тому що закон сповнений прогалин, які дозволяють знаходити лазівки для самих заповзятливих бізнесменів.

Зверніть увагу на малюнок, у якому представлені комерційні неділі в першому півріччі 2018 року.

Як вже стало відомо, уряд Польщі планує, в наступні роки, цю заборону ще більше посилити. У 2019, магазини повинні бути відкриті тільки в єдину неділю місяця, якою буде остання. А вже з 2020 року буде заборона на недільну торгівлю з певними винятками. Передбачається, що торгівля буде дозволена по сім неділь на рік — дві комерційних неділі до Різдва, одна до Великодня та чотири додаткових неділі: січень, квітень, червень та серпень. Як було заявлено президентом Анджеєм Дудою, таким чином він планує відновити нормальність. Він щиро вірить в це та має надію на те, що поляки з часом звикнуть до таких нововведень, як це сталося в інших країнах Європейського Союзу. Точно так само, як у Німеччині або Австрії, де магазини закриті неділями. Не варто торгувати неділями у великих та середніх магазинах. Маленькі магазини, що належать сім'ям, індивідуальним власникам, зможуть функціонувати, якщо вони самі того побажають.

Тільки слова президента Дуди, можливо, не відповідають дійсності, та мета авторів нового закону, тобто — закриття магазинів у неділю, не може бути реалізована. З якої причини? Існує безліч винятків із «Закону про заборону торгівлі», тому важко сказати, які магазини будуть відкриті, та в яких поляки, гості країни та ті, хто проживає там на тривалій основі, наприклад студенти польських ВНЗ, які не є резидентами країни, звичайно ж, не здійснюватимуть недільні покупки. Насправді, новий закон має ряд лазівок та неясних положень, визначених польськими підприємцями, та які вони безумовно захочуть використовувати.

Зверніть увагу на графік комерційних неділь другого півріччя.

Заборона на торгівлю в неділю. Робота в нічну зміну

Великі роздрібні мережі вже збираються максимально використовувати дні, які виходять за межі неділі. Наприклад, менеджмент магазинів «Biedronka» отримав лист з інструкцією про те, як упорядкувати графіком працівника, після вступу в силу нових правил. З отриманої інформації випливає, що всі магазини мережі «Biedronka» будуть ставити нічні зміни з суботи на неділю, з метою прибирання торгових площ, та з неділі на понеділок, для розкладки товарів та випічки хліба.

Закон має багато недоліків та неточностей, що стосуються різних організацій, які надають послуги дозвілля, спорту або культури. Також, багато двозначних трактувань щодо заборони торгівлі в аеропортах. Громадянський форум розвитку гарантує, що подібних прикладів досить, тому буде публікувати їх кожен день, аж до початку березня. Також, багато джерел сподівається, що підприємці продемонструють свою творчість та знайдуть інші способи обійти суперечливий закон.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50%

Акція 499 євро 250 євро

Останні місця - Вступ на осінь 2024 зі знижкою 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини