Харчуйся дешево та якісно. Куди йти за покупками студенту?

7233
Facebook Twitter
Харчуйся дешево та якісно. Куди йти за покупками студенту?

В даній статті ми розповімо про те, які бюджетні магазини, ресторани та цікаві місця існують в Польщі, та, в цілому, про дешеве харчування для студентів.

Все частіше українські абітурієнти, при виборі навчального закладу для здобуття вищої освіти, віддають перевагу навчанню в Республіці Польща. Тому, що польська освіта відрізняється якістю викладання та має багато переваг, які сприятимуть успішній кар'єрі за кордоном, надалі. Вступ до університету та оплата за навчання щороку — є не єдиними фінансовими витратами студента під час навчання. Харчування — це невіддільна частина проживання іноземних студентів за кордоном. Тому, в даній статті ми розповімо про те, які бюджетні магазини, ресторани та цікаві місця існують в Польщі, та, в цілому, про дешеве харчування для студентів.

Дешеві польські заклади для студентів

Насправді, витрати на їжу у студентів залежать від того, як вони збираються харчуватися — самостійно готуватимуть, закуповуючи продукти в магазині, або ходити в недорогі ресторани швидкого харчування. Місця для харчування студентів, з лояльною вартістю:

1. Університетська їдальня. Майже в кожному ВНЗ як державному, так і приватному, існують столові, в яких середній чек за обід становитиме від 9 до 13 злотих. Меню в університетських їдальнях не сильно урізноманітнене, але ситні комплексні обіди за пристойними цінами та розташування столової на території ВНЗ роблять цей заклад популярним серед студентів.

2. Молочні бари. Дані ресторани швидкого харчування були відомі в Польщі ще з 1986 року. За цей час, з сумнівного кафе з мізерним меню, Мілкбари перетворилися в сучасні закусочні з затишним дизайном та смачними стравами національної польської кухні.

Крім молочних страв, заклад надає великий вибір супів, салатів, а також, тут можна придбати смачні бургери, хот-доги, різні запіканки, млинці з солодкою/солоною начинкою. Знаходяться молочні бари недалеко від навчальних закладів, туристичних популярних місць, а також, розташовуються в торгових центрах. В середньому за обід/вечерю студенту доведеться заплатити від 11 до 17 злотих. Особливо мають попит вареники, голубці, борщ, млинці.

3. Ресторан швидкого харчування Marshe. Цей заклад є сучасною їдальнею з категорії фаст-фуду. Підходить він для швидкого та дешевого перекусу. Особливість кафе полягає в тому, що Ви вибираєте собі їжу самостійно, як і в будь-якому іншому ресторані швидкого харчування, але оплата за обід/вечерю здійснюється після того, як Ви поїли — на виході. Кафе пропонує величезний вибір страв польської, європейської та азіатської кухні. Також, для вегетаріанців передбачено асортимент за бюджетними цінами. Крім того, варто звернути свою увагу на запропоновані закладом десерти. Вони мають попит, як у місцевих жителів, так і у туристів. Серед студентів Marshe славиться своїми акціями та вигідними пропозиціями. Після 20:00, відповідно за годину до закриття, ресторан пропонує молоді, яка вчиться, знижки. Досягають вони іноді до 70% на різні страви.

Бюджетні супермаркети Польщі

Багато студентів вважають за краще готувати їжу самостійно, вдома. Причиною такого вибору є гарна економія матеріальних засобів на харчуванні та, в цілому, на проживанні. Оскільки, в польській державі існує великий вибір недорогих магазинів, то іноземним студентам буде легко знайти, відповідний для покупок, супермаркет. Серед бюджетних магазинів Польщі, які надають різні акції для студентів, варто виділити такі: Lidl, Biedronka, Carrefour, Auchan, Kaufland та Tesco. Супермаркети німецької мережі Lidl регулярно проводять акції та виставляють на продаж велику кількість якісних товарів з Німеччини. У магазинах іспанської компанії Biedronka вигідно купувати молочну продукцію — йогурти, молоко, сметану. За покупками м'ясної продукції варто ходити в Carrefour та Kaufland. В середньому, витрати у студентів на харчі становить від 75 до 100 злотих/тиждень.

У висновку, фахівці UP-STUDY можуть порадити іноземним студентам в Польщі економити на харчуванні, готуючи самостійно або харчуючись в університетських їдальнях та молочних барах. Такі заклади надають великий вибір страв національної кухні та кухні інших закордонних країн. Також, мережі супермаркетів Польщі щотижня оновлюють акції, за якими студенти можуть зробити закупівлю якісних продуктів за вигідними цінами.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини