Проживання в Польщі. Де жити? Скільки коштує?

7276
Facebook Twitter
Проживання в Польщі. Де жити? Скільки коштує?

У цій статті ми більш детально розповімо про проживання в Польщі для українців, вартість польського житла та інші особливості, які стосуються перебування іноземних студентів у Польщі.

Республіка Польща є не тільки індустріальною державою з розвиненою економікою, а, також країною з якісною освітою та високим рівнем викладання. Більшість українських студентів зупиняють свій вибір на польських університетах. Цьому сприяє близьке розташування нашої країни з Польщею, схожість культурних особливостей та можливість отримання європейського диплома, який відкриває вхід на західний ринок праці. Після успішного зарахування до польського ВНЗ, перед студентом з України стає питання про місце проживання під час навчання. У цій статті ми більш детально розповімо про проживання в Польщі для українців, вартість польського житла та інші особливості, які стосуються перебування іноземних студентів у Польщі.

Види польського житла для студентів

Як і в інших країнах/містах світу, іноземні студенти живуть в польських гуртожитках, або орендують квартири поруч з обраним навчальним закладом. Нижче більш докладно розглянемо ці варіанти студентського житла:

  1. Гуртожитки. У Республіці Польща існують два види гуртожитків для учнів — це державні та приватні. У більшості випадків, умови проживання, як в державних, так і в приватних гуртожитках — однакові. У будинках такого типу, для проживання, студентам пропонується комфортабельна кімната, в якій можуть жити максимум чотири людини, а мінімум — одна людина. Також, для зручного проживання в гуртожитку є необхідний набір меблів (ліжко, стіл, стілець, шафа, книжкова полиця), Wi-Fi або кабельний інтернет. Крім цього, на поверсі знаходиться кухня для приготування обіду/вечері та пральня для прання Ваших речей. Що стосується санвузла, то він може бути, як загальним на поверсі, так і в кожній кімнаті.
  2. Оренда квартири. Оскільки, є велика ймовірність того, що вільних місць в гуртожитку може на всіх не вистачити, багато студентів зупиняють свій вибір на орендованому житлі. Ні для кого не секрет, що такий вид житла, студенти орендують не поодинці, а по декілька людей. Найчастіше, оренда польських квартир на порядок дешевша, ніж в Україні, але будьте готові, крім щомісячної оплати за житло, сплачувати комунальні послуги.

Скільки коштує проживання в Польщі?

Кожному студенту необхідно знати, що чим більше місто, в якому він буде вчитися, тим більше будуть витрати на проживання, а також харчування. Цінова політика гуртожитків або орендованих квартир практично однакова. Вартість проживання в гуртожитку варіюється від 300 до 800 злотих, залежить це від кількості осіб, що проживають в кімнаті. Також, вартість оренди квартири становить від 400 до 900 злотих/місяць на одну людину. Такий ціновий проміжок обумовлений кількістю кімнат, метражем, містом, районом, роком споруди. Тому, чим ближче знаходитися наймане житло до центру та чим менше людей проживає в квартирі, тим воно буде коштувати дорожче. Крім того, при заселенні в гуртожиток або квартиру, студенту необхідно сплатити одноразовий внесок, який становить від 300 злотих. Ця застава є гарантією при відшкодуванні будь-якого роду збитків, нанесених майну/техніці орендованого житла.

Виходячи з отриманої інформації, ми можемо зробити висновок, що питання проживання іноземних студентів є одним з найважливіших та трудомістких, яке необхідно вирішити батькам або абітурієнту, після зарахування до польського ВНЗ. Якщо у студентів з України виникли будь-які проблеми з підбором житла, оформленням орендного договору, то компанія UP-STUDY допоможе вирішити їх. Завдяки багаторічному досвіду та роботі в області польської освіти, компанія UP-STUDY може гарантувати Вам якісний підбір необхідного житла з урахуванням усіх побажань, оформлення відповідних документів та допомогу при заселенні, безпосередньо в Польщі.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Закриття набору 2024 - ОНЛАЙН День відкритих дверей

Пропозиція

Відвідайте ОНЛАЙН День відкритих дверей та дізнайтеся як встигнути вступити на осінь 2024

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини