Як дуже дешево подорожувати Європою або подорожі за копійки?

7089
Facebook Twitter
Як дуже дешево подорожувати Європою або подорожі за копійки?

Стаття буде корисна для українців, жителів СНД та інших іноземців через те, що ми розглянемо, як подорожувати дешево Європою, різними видами транспорту.

Всі мріють про подорожі, тим більше, що, зараз розширилися горизонти через те, що Європейський Союз підписав домовленість з Україною, про безвізовий перетин кордону, з тридцятьма державами. Але, гривня знецінюється, курс валют — зростає, та багато хто вважає, що їх бюджет просто не витримає туристичної поїздки. Поспішаємо Вас порадувати, що зараз, можна знайти бюджетні варіанти на будь-який вид транспорту, та вкласти не більше, ніж Ви витрачаєте на тижневий запас продуктів.

Як показує практика, для організації подорожі за копійки, краще вибирати виїзд з великого транспортного вузла, або із країни, з якої літають лоукостери, чи можна відправитися в тур автобусом у багатьох напрямках.

Стаття буде корисна для українців, жителів СНД та інших іноземців через те, що ми розглянемо, як подорожувати дешево Європою, різними видами транспорту.

Правила для організації доступного туру в Європу

Варто дотримуватися наступних неписаних правил:

  • вибирати країни, витрати в яких не перевищують допустиму норму: Республіка Польща, Чорногорія, Румунія, Болгарія;
  • надавати перевагу точці початку подорожі, з якої можна виїхати за дешево;
  • вибирати готелі в безпечних районах, але не найвищого класу;
  • харчуватися самостійно;
  • обрати пішохідні прогулянки.

Найголовніше, якщо у Вас є можливість не прив'язуватися до конкретної дати, а вибрати із запропонованих варіантів — це більше стосується авіаперельотів. Або, якщо у Вас графік відпусток розписується наперед, знаючи заздалегідь дати, обрати слушну подорож.

Вибір оптимального виду транспорту

Все залежить від того, в яку країну, яким видом транспорту та в який сезон організовується поїздка. Порада, для українців, найкраще починати поїздку з Польщі, через низку причин: тому, що це європейська країна, ціни адаптовані на будь-який гаманець, по-друге, паралельно можна оглянути пам'ятки цієї країни, та може їхати вже нікуди не захочеться. Розглянемо, яким транспортом відправитись у відомі напрямки:

  1. Літак. Швидкий та комфортний вид транспорту. Обираючи одного з великих лоукосретів, наприклад, Візейр або Райнейр, можна забезпечити себе перельотом в понад 150 напрямків, половина з яких буде коштувати до 30 євро. До Берліна можна відправитися з Варшави за 5 євро в обидва боки.
  2. Автобуси. Вид транспорту, котрий обожнює молодь через те, що він дешевий та у вікно можна побачити не тільки красиву природу, а й пам'ятки, які проїжджаєте повз. Є можливість відправиться з Познані в напрямок Берліна або Вільнюса за 1 злотий в одну сторону. Витративши 2 злотих на дорогу, на іншому навіть не доведеться економити.
  3. Потяг. Проміжний варіант між літаком та автобусом. Швидко, зручно, помірно в плані вартості квитка, можна познайомитися з багатьма людьми, вийти на станції для зарядки. Потяги в Європі відрізняються не тільки комфортом, але й чистотою, а також, наявністю інтернету та сервісу. До речі, для студентів з України, які навчаються в європейських установах вищої освіти, наприклад, в Польщі, та, як наслідок, проживають в Європі понад 6 місяців, можна скористатися InterRail pass. Дана програма тепер доступна не тільки для молодих людей, але для дітей та дорослих, головне — бути громадянином європейської країни, або тривалий час проживати на її території, від 180 днів.

Отже, для тих, хто бажає подорожувати, завжди знайдуться доступні варіанти. Не відкладайте свій туризм в довгий ящик, тим більше, що так багато пропозицій на дешеві поїздки в різних напрямках Європи. Фахівці UP-STUDY рекомендують вибирати той варіант, який найбільш зручний, і можна збирати валізи.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2025 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2025 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини