Інтерв'ю: 11 поширених запитань

5830
Facebook Twitter
Інтерв'ю: 11 поширених запитань

Підшукуючи тимчасову роботу або постійне місце зайнятості, будучи студентом або молодим фахівцем, не завадить підготувати версію відповідей на ті питання, які з'являються частіше.

Під час співбесіди роботодавець, на додаток до знань в галузі, в якій кандидат претендує на посаду, перевіряє наявність м'яких навичок. Як збільшити шанси і уникнути відмови? Прочитати опис посади і необхідні базові знання в області, яку вона охоплює. Що стосується решти питань, в більшості розмов їх тема повторюється. Тому, підшукуючи тимчасову роботу або постійне місце зайнятості, будучи студентом або молодим фахівцем, не завадить підготувати версію відповідей на ті питання, які з'являються частіше.

ТОП 11 питань, на які варто підготувати відповіді завчасно

Фахівці UP-STUDY рекомендують продумати, що в процесі співбесіди Ви будете говорити на питання, тому підготували деякі вдалі версії відповідей.

  • Що мотивує Вас працювати в компанії? Варто надати «почутий» позитивний відгук про роботодавця, а також довести, що запропонована посада підходить для Вас. Не потрібно дозволяти рекрутеру відчувати, що Ви подаєте заяву всюди.
  • Розкажіть про попередню роботу. Підкресліть те, що пов'язує попередню роботу / стажування / навчання / волонтерство з вакансією, на яку претендуєте.
  • Які сильні та слабкі сторони? Не варто сильно хвалитися. Слабкості також не повинні виставити Вас в поганому світлі. Як з цього вибратися? При перерахуванні переваг використовуйте такі функції, як креативність, гнучкість або хороше управління часом. Це сильні сторони, які можна підкріпити фактами з професійної або студентського життя. Недоліки повинні бути доповнені описом того, як Ви боретеся з ними.
  • Яким був найбільший успіх / виклик на попередній роботі? Ви професіонал, похваліться успіхом, закінченим проектом, ідеєю, яка була втілена в життя. Додайте, які перешкоди довелося подолати, щоб досягти успіху.
  • Чому Ви вибрали таку область дослідження / промисловості? Доведіть, що Ви зацікавлені в області, в якій хочете працювати. Наприклад, кращим кандидатом на посади, пов'язані з банківською діяльністю та інвестиціями, буде економіст, який захоплений котируваннями на фондовому ринку або з успіхом вкладає власні гроші.

  • Які плани на майбутнє? Плануйте майбутнє в компанії, на посаду в якому претендуєте. Наприклад, можете сказати, що через 5 років хотіли б стати менеджером цього роботодавця.
  • Розкажіть про інтереси / захоплення. Тут слід показати, що Ви цікава людина, постарайтеся захоплююче розповісти про свої заняття у вільний час. Люди з пристрастю - творчі та активні співробітники, і вони цінуються в кожної компанії.
  • Як Ви справляєтеся зі стресом і роботою під тиском часу? Варто проявитися як людина, яка здатна зосередитися на роботі за будь-яких обставин. Ви також можете звернути увагу на методи, які допомагають розслабитися, такі, як фізична активність або спілкування.
  • З якою складною бізнес-ситуацією Ви зіткнулися на попередній роботі і як з нею впоралися? На цьому етапі потрібно довести, що Ви можете приймати рішення і долати професійні труднощі.
  • Як Ви справляєтеся з конфліктами в команді? Відповідаючи, постарайтеся показати, що в разі конфлікту Вас не захоплюють емоції, Ви спокійно і конструктивно намагаєтеся знайти компроміс і вийти з ситуації.
  • Чому вирішили змінити роботу? Це досить складне питання. Ви не можете почати скаржитися на свого нинішнього роботодавця - це не вітається. Постарайтеся звернути увагу рекрутера на те, що Ви амбітні, хочете рости і шукаєте нові області, де могли б показати таланти і досвід.

Отже, в процесі проходження співбесіди можуть виникнути й інші питання, що стосуються очікувань від роботи і роботодавця. Також слід з обережністю відгукуватися про старому місці діяльності. Щоб відчувати себе більш впевнено, можете потренуватися з друзями, відповідати на неабиякі питання, перебираючи відповіді з різних сценаріїв, тоді жоден із заданих рекрутером не поставить Вас в глухий кут.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

28 стипендій на 50% знижку на навчання

Пропозиція

Для всіх учасників UP-STUDY. Бронюйте за собою місце у конкурсі прямо зараз

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини