Чи беруть на роботу після навчання у приватному ВНЗ Польщі?

3186
Facebook Twitter
Чи беруть на роботу після навчання у приватному ВНЗ Польщі?

Здавалося б, уже все міфи про приватні польські ВНЗ розвіяні, але раз у деяких студентів виникає хвилювання з цього приводу, давайте його ґрунтовно розглянемо у запропонованій статті.

Логічною дією після отримання диплома про закінчення навчання в установі вищої освіти є працевлаштування. Хоча, варто справедливо зауважити, що студенти європейських університетів прагнуть підготувати плацдарм ще до моменту присвоєння вченого звання та відповідного документа. Відомо, що чим раніше вийти на ринок праці, тим легше побудувати кар'єру у бажаному напрямку. З огляду на останній факт, студенти університетів Республіки Польща, а саме ВНЗ цієї країни вважають за краще прагматичні українці, починають діяльність ще зі студентської лави. Це правильне рішення, але не всі до нього приходять. Проте, багатьох іноземців хвилює питання: «Чи можна знайти роботу у Польщі та за кордоном, якщо навчання проходило у приватній установі освіти?». Здавалося б, уже все міфи про приватні польські ВНЗ розвіяні, але раз у деяких студентів виникає хвилювання з цього приводу, давайте його ґрунтовно розглянемо у запропонованій статті.

Що може дати студентам-іноземцям навчання в одному з міжнародних університетів Польщі?

Все правильно, саме приватні установи освіти РП мають звання міжнародних. То яким же чином можна прийти до відповіді, що з дипломом такого ВНЗ можуть не взяти на роботу?! Але про все за порядком. Вступити до непублічного університету можна, уникаючи складання іспитів та демонстрації результатів за зовнішнім національним оцінюванням, що є беззаперечною перевагою для багатьох випускників українських шкіл. Важливо й те, що плата за освітній рік у рази нижче, ніж на аналогічних спеціальностях у державних установах. Вибір напрямків досліджень досить великий, причому обома мовами (польською та англійською). Тепер перейдемо безпосередньо до питання про працевлаштування. У будь-якій з країн світу фахівець з дипломом приватного польського університету має високі шанси на працевлаштування.

Це стосується, у тому числі й країни закінчення навчання, а також Батьківщини. Більш того, будь-який з ВНЗ-партнерів центру польської освіти UP-STUDY, велика частина з яких є приватними структурами, всіляко сприяє просуванню своїх студентів на глобальний ринок праці. Існує можливість взяти участь в іноземних стажуваннях, які часто перетікають у довгострокове працевлаштування. Також можна піти шляхом участі у програмах обміну студентами, що дозволить розширити мережу контактів, потенційно корисних під час пошуку роботи.

Якщо мова йде про працевлаштування українців з польським дипломом непублічного ВНЗ у рамках Батьківщини, сміливо можна заявити, що роботодавці охоче беруть таких фахівців на високі посади, правда це більше стосується приватного сектора. Державні структури, досі працюють за старими методиками на застарілому обладнанні, відкидаючи свіжий підхід, тому знайти роботу у них буде у рази складніше.

Працевлаштування та диплом державного польського ВНЗ

У випадку з іноземцями, прямо пропорційна ситуація буде при наявності диплома публічного університету та бажанні влаштуватися на роботу у РП. Такі установи активно просувають саме поляків до вітчизняних компаній. Серед двох кандидатів з аналогічними дипломами, роботодавець РП віддасть перевагу резиденту країни, тому нерезидентам варто завчасно правильно розставляти пріоритети.

Отже, з дипломом приватного польського ВНЗ на роботу однозначно беруть. Однак, врахуйте, на міжнародний ринок праці краще виходити не тільки зі знаннями та навичками, отриманими у ВНЗ, але й з наявністю додаткових компетенцій. Чим більше умінь, а також наявність м'яких навичок, тим більш гідну конкуренцію можна скласти іноземним фахівцям, та тут місце отримання диплома буде грати вже далеко не першу роль.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини