Докторантура — найбільш перспективні напрямки

7425
Facebook Twitter
Докторантура — найбільш перспективні напрямки

На території Республіки Польща докторантура набирає популярності вже котрий рік поспіль. У даній статті ми розповімо, які ж напрямки зараз найперспективніші.

На території Республіки Польща докторантура набирає популярності вже котрий рік поспіль. Ті люди, які вже пройшли два попередні ступені вищої освіти та мають охоту продовжити навчання, а також займатися науковою діяльністю дуже відповідально ставляться до вибору програми для досягнення третього ступеня. Термін навчання становить від 2 до 4 років, та, при правильно обраному курсі навчання можна досягти небувалих висот, розкривши повною мірою свій професійний та особистісний потенціал. То які ж напрямки зараз є перспективніше інших? Про це ми розповімо у даній статті.

ТОП 3 популярних напрямків вивчення для досягнення ступеня доктора наук у Польщі

Фахівці UP-STUDY підкреслюють, що у зв'язку з пунктами, внесеними до «Конституції для науки», зараз докторантуру у РП ще більш вигідно проходити, оскільки є матеріальна підтримка докторантів, варіанти курсів та інші привілеї. Розглянемо перспективні напрямки детальніше:

1. Інформатика. Світ ІТ змінюється з кожним днем, тому важливо постійно вдосконалювати знання та бути у курсі нових технологій та мов програмування. Предметом докторських досліджень у цій області можуть бути веб-мастеринг, інформаційна безпека, системи баз даних, компілятори, штучний інтелект або мови розробки та програмування. Докторський ступінь у галузі комп'ютерних наук також дає можливість брати участь у цікавих наукових проектах. ІТ — це безліч різних спеціалізацій та можливість розвинути кар'єрний шлях в одному з

найперспективніших напрямків. Де вчитися: на факультеті комп'ютерних наук, електроніки та телекомунікацій AGH Університету науки та технологій Станіслава Сташица у Кракові, на факультеті математики та інформатики університету Адама Міцкевича у Познані.

2. Автоматизація та робототехніка. Системи автоматизації тепер входять в усі сфери нашого життя. Переваги автоматизації та робототехніки добре видно, особливо у медицині, промисловості, енергетиці, сільському господарстві та зв'язку. Ця область займається як теоретичними, так і практичними аспектами проектування, введення в експлуатацію та обслуговування систем управління технічними засобами та технологічними процесами.

Дуже перспективний напрямок завдяки ринку праці, котрий динамічно розвивається, заснованому на використанні систем управління в ІКТ, технічно досконалому медичному обладнанні або інтелектуальних будівлях, а також на області сучасних методів виробництва та використання поновлюваних джерел енергії. Де вчитися: на факультеті машинобудування та робототехніки в Університеті науки та техніки AGH у Кракові, в Інституті автоматики та робототехніки факультету мехатроніки у Варшавському політехнічному університеті, на факультеті автоматичного управління, електроніки та комп'ютерних наук Силезького технологічного університету.

3. Хімічна інженерія. Наше майбутнє нероздільно пов'язане з постійним розвитком промисловості та сфери послуг, та необхідністю захисту навколишнього середовища. Метою досліджень є навчання фахівців, які зможуть прийняти виклики XXI століття, забезпечити захист навколишнього середовища та адаптуватися до європейських та світових стандартів у цій галузі. Що стосується хімічної, біохімічної та екологічної інженерії, дослідження спрямовані на людей, зацікавлених у розробці нових технологій та захисту навколишнього середовища. Де вчитися: на факультеті технологічного проектування та захисту навколишнього середовища Лодзинського технологічного університету, на факультеті хімічної та технологічної інженерії у Варшавському технологічному університеті.

Підсумовуючи, варто зауважити, що у Польщі є багато напрямків докторантури. Крім перерахованих досліджень, люди, зацікавлені у ній можуть вибрати з напрямків фінансів, фармації та юридичних наук.

Також, підкреслимо, що не тільки проходження докторантури вибирається фахівцями, охочими займатися науковою та дослідницькою діяльністю, а й тими, хто хоче освоїти професію на найвищому рівні тому, при якщо є охота, вона доступна всім.

Підписуйтесь на наш Telegram канал та першими дізнавайтесь про акції, стипендії та знижки.

Підписатися

Знижка 50% на вступ до Польщі 2024 + Курс при ВНЗ

Акція 499 євро 250 євро

Вступайте на осінь 2024 та отримуйте знижку 50% на пакет "Все включено", гарантоване зарахування, підбір житла і курс польської у ВНЗ

Закінчується

Допомога тим, хто вступає до Польщі самостійно

Допомога при самостійному вступі

Вступаєте до Польщі самостійно? Виникли питання стосовно вступу? Відправте безкоштовну заявку на надання допомоги нашими спеціалістами.

Розрахуйте вартість навчання в Польщі

Калькулятор вартості

Розрахуйте вартість навчання в університеті, проживання, харчування та побутових витрат в Польщі під час навчання у зручному калькуляторі вартості.

Підберіть спеціальність та університет

Пошук спеціальності

Скористайтесь зручним пошуком, щоб підібрати спеціальність своєї мрії та обрати університет для вступу, в залежності від міста, освітнього рівня та мови, на якій Ви плануєте навчатись.

ГІД студента Польщі

Завантажте ГІД студента Польщі

Дізнайтесь актуальну інформацію про вступ, навчання та проживання в Польщі.

  • Стипендії та знижки
  • Вартість навчання
  • Необхідний рівень знання польської мови
  • Підтримка студентів
  • Документи необхідні для вступу
  • та багато іншого

Останні статті та новини